Listí stromů září barvami, dny se krátí a končíme se sklízením plodů, které neodmyslitelně patří do naší kuchyně – podzimní ovoce, brambory, ořechy, houby, kaštany aj. V našich jídelníčcích se právě proto častěji objevují pokrmy z těchto surovin. Šéfkuchař Grand Restaurant Tomáš Tejbus dokázal exkluzivně spojit moderní s tradičním v jeho podzimním menu.

Srnčí hřbet s jedlými kaštany, černými lanýži a lesními šípky. Bramborové lokše s kefírem, koprem a karamelizovanou cibulkou. Též holubí prsíčka připravovaná metodou sous-vide, která vám svou exkluzivní a jemnou chutí garantují dokonalý gurmánský zážitek. Suroviny využívané v novém podzimním menu Grand Hotelu Kempinski ve Vysokých Tatrách je exkluzivní, nejen sezónní a lokální. Důkazem filozofie, na které stojí celé menu, jsou i přílohy s čerstvým tvarohem a slaninkou podle receptu z typicky podtatranské vesničky Batizovce, odkud pochází i sám šéfkuchař Grand Restaurant Tomáš Tejbus.

"Podzimní menu jsme připravili na velmi tradičním lokálním a sezónním základě. Obohatili jsme ho i o ingredience - šafránovou domácí majonézu či lanýžový olej. Kachní paštika, kterou servírujeme, obsahuje 80 % slovenských foie gras a dbáme na to, aby jsme nabídli hostům velmi kvalitní zvěřinu," říká o moderních i tradičních specialitách v novém podzimním menu Tomáš Tejbus. Dodává, že při přípravě jídel používají v hotelové kuchyni ty nejmodernější techniky přípravy jídel, např. sous-vide nebo konfitování.

"V podzimním menu Grand Restaurant jsme zredukovali ingredience, ze kterých se skládají jednotlivá jídla, a to tak, aby více vynikla jejich chuť," prozrazuje Tomáš Tejbus o menu, které nese pouze jeho rukopis. V hotelové kuchyni totiž došlo ke změně a od října vede hotelovou kuchyni sám. Duo šéfkuchařů se totiž rozhodl opustit Jozef Breza a své zkušenosti získané pod záštitou značky Kempinski zúročí na novém působišti.

Kromě jídel z menu si hosté mohou každý den pochutnat na specialitě šéfkuchaře. "Každý den připravujeme speciální chod, ve kterém využíváme i ingredience, které nepocházejí ze Slovenska. Například mořské plody, australské a jihoamerické masa, speciální druhy vepřového, drůbeže a zvěřiny," informuje Tomáš Tejbus o specialitě šéfkuchaře a dodává, že zajímavostí je, že na kreativních specialitách se podílí celý tým.

Jako sladkou tečku za gurmánským zážitkem si mohou hosté dopřát flambované palačinky, pečené jablko s vanilkovým krémem nebo si vyberou z bohaté nbídky sorbetů a zmrzliny. Kombinací, která stojí za ochutnání, je určitě sýr Vršatec s ořechy a bílou čokoládou a sektem Kempinski.