Lukáš Pavlásek je rozeným komikem. To, že se považuje za gurmána a milovníka hmyzu, ví však málokdo. Před časem navštívil food festival neobvyklých chuťových kombinací Jakože, cože?! se svojí kamarádkou Anetou Vignerovou a pořádně se tu vyřádili.

Bavič s dlouhonohou modelkou navštívili workshop Petra Koukolíčka, specialisty na molekulární kuchyni. Vyzkoušeli třeba štrúdl v kostce nebo alkohol v pevném skupenství.

"Mě zaujaly ty panáky alkoholu v pevném skupenství. Trochu to pro mě ztrácí ten rituál, když se třeba tím panákem ťuká, takže myslím, že zůstanu u starého dobrého tekutého způsobu," vyprávěl svéhlavý herec a spisovatel.

Tmavooká Aneta také ráda experimentuje, ale přednost dává tradiční kuchyni: "Jídlo miluju a vůbec si nedokážu představit, že bych jedla třeba knedlo, vepřo, zelo v kostce. Tyto 3 chutě snad ani nejdou do jedné kostky reálně skloubit!" nechala se slyšet.

Nejvíce oba překvapil stánek Hmyzožraní. Lukáše přímo nadchl. Ochutnal zákusek s červy, i když ho upozorňovali, že je to na vlastní nebezpečí. "Já to jím i doma. Třeba ráno k snídani jsem měl pečené moly, to je moje specialita. Kvůli tomu pěstuji i moly ve skříni - moly šatní. Z nich pak dělám různé dorty. Dobře se dají i opéct na pánvičce s vajíčky," překvapil komik.