Zpěvačka Helena Vondráčková (66) je svým kuchařským uměním proslulá. V kuchyni se otáčí stejně bravurně jako na koncertních pódiích.

Která jídla jsou ale oblíbené hvězdě nejbližší? Dává přednost české klasice, nebo raději zabrousí do zahraničí? I když s oblibou tvrdí, že každá má svoje, dopustit nedá například na řeckou kuchyni.

"Obdivuji všechna jídla, která nabízí jako jsou tzatziki, naložené chobotnice a plody moře vůbec," nechala se slyšet Vondráčková, která si ale stejně tak pochutná na švýcarském fondue, které si s oblibou připravuje i doma.

Dopustit ale nedá ani na ústřice, které vévodí kuchyni země galského kohouta. "Než jsem je poprvé ochutnala, dalo mi to dost práce se přemluvit. Od té doby, co jsem pozřela první, zamilovala jsem si je ve všech možných úpravách," pochvaluje si.

Foto: Herminapress.cz