Herec Miroslav Etzler (49) miluje cestování a poznávání nových kuchyní. Vyzkoušejte například slávky na francouzský způsob, s nimiž určitě zabodujete!

Budete potřebovat: kilo slávek, šalotku, cherry rajčata, stroužek česneku, bobkový list, snítku tymiánu, petrželku, šťávu z jednoho citronu, 400 ml bílého vína, zeleninový vývar, bílý pepř, sůl, olivový olej, bagetu k podávání

Jak na to: Slávky dejte do misky s vlažnou vodou a nechte ponořené alespoň 15 minut. V hrnci rozpalte olivový olej, přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, omytá a rozpůlená cherry rajčata a česnek. Restujte. Přidejte bílý pepř, bobkový list, tymián a přilijte 3–4 dcl vína a trošku zeleninového vývaru.

Přikryjte a duste. Nakonec přidejte do hrnce slávky, přiklopte pokličkou a duste ještě 6 minut. Přisypte nasekanou petrželku a ochuťte citronem. Slávky, které se vařením neotevřely, vyhoďte. Podávejte s čerstvou bagetou a vychlazeným bílým vínem.

Foto: Herminapress.cz