Ať už jste vyznavači zdravého životního stylu, nebo dáváte přednost tradiční české kuchyni, nikdy není na škodu vyzkoušet něco nového. Klára Issová nám prozradila svůj oblíbený recept – zeleninovou směs s tofu – který nezatíží žaludek a díky zdravým ingrediencím vám dodá potřebné vitaminy. Dobrou chuť! 

Co budete potřebovat:

kvalitní slunečnicový olej (nejlépe v kvalitě bio), tofu, směs zeleniny nakrájené na nudličky, chilli papričky, sojovou omáčku nebo tamari a sezamová semínka

Jak na to:

Tofu rychle osmahněte na slunečnicovém oleji a dejte vedle. Na pánvičce orestujte zeleninu „co lednice dá“ (mangold, rajčata, papriky…) a zakápněte sojovou nebo tamari omáčkou. Chcete-li pokrm pikantnější, přidejte chilli papričky. Posypte lžící sezamových semínek. Smíchejte zeleninu s tofu. Na talíři pokrm ještě zakápněte sezamovým olejem (dodá oříškovou příchuť), nebo extra panenským olivovým olejem. Na závěr stačí už jen pár kapek limetkové šťávy.

Foto: Martin Kubica