Připravte svou kštici na vysilující léto, kdy budou muset bojovat s ničivými slunečními paprsky, chlórem nebo slanou vodou. Dopřejte svým loknám luxusní péči, která je udrží v top stavu po celou letní sezonu.

Může to vypadat, že mytí vlasů je prostě mytí, a tak není důležité, jaký šampon a vlastně i kondicionér na vlasy použijete. Jenže mytím to celé začíná a mnohdy i končí. Pro kvalitu vašich vlasů je důležitý nejen kvalitní výrobek, ale i jeho správná volba. Nejdůležitější je vlasy zbavit nečistot, dodat jim potřebnou vláhu, ale zároveň je příliš nezatížit.

Proto je vždy dobré nechat si poradit od svého kadeřníka, který vaše vlasy zná lépe než vy. Ano, máte je na hlavě celý život, ale za a) mnohdy si myslíte, že máte úplně jiný typ vlasů, než je realita a za b) vlasy se během života mění. Proto je dobré si občas dopřát i „něco navíc" než jen dobrý šampon a balzám.

Místo kondicionéru použijte minimálně jednou týdně masku, která pro vlasy představuje intenzivnější péči. A pokud se vám vlasy víc lámou, ztrácejí lesk nebo jejich kvalita šla tak nějak dolů, určitě vyzkoušejte speciální „životabudiče" v podobě vlasové kúry – většinou ve formě ampulek, nebo v poslední době je velmi oblíbený Olaplex, což je takové „antibiotikum" pro vlasy. Výborné jsou i výživné oleje, které ale vždy nanášejte jen do délek, a to klidně před samotným fénováním.