Slunce už letně praží a ochrana pokožky je proto přímo povinná! Představujeme vám tu nejlepší péči, kterou své kůži během opalování můžete dopřát. Výsledek bude krásné, a hlavně zdravé opálení.

Vyhřívat se na slunci je příjemné, čekáme na to celý zbytek roku. A dobronzova opálené tělo vypadá prostě a jednoznačně líp. A i když se nedoporučuje na sluníčku trávit moc času, na druhou stranu jej potřebujeme pro dobití baterek a nesmíme zapomenout ani na vitamin D. Stačí, když dodržíte pár základních pravidel, a můžete svým křivkám dopřát krásně zlatavý nádech.

Jak na to? Vyhýbejte se přímému slunci mezi 12 a 16 hodinou, opaluje i pod slunečníkem. V letních měsících nevycházejte z domu bez ochrany pokožky kosmetikou s UV faktorem, a i když vás rychlé zhnědnutí láká, tak na něj raději zapomeňte. Můžete si totiž kůži nenávratně poškodit a takové opálení ani moc dlouho nevydrží. První tři dny dovolené se rozhodně mažte velmi vysokým faktorem, vytvořte si základ, a pak můžete faktor snížit a začít se během dne domazávat oleji s nízkým faktorem. Vždy ale jako první použijte ráno krém s vyšším ochranným faktorem. Velmi důležitá je i péče po opalování – ale o té až někdy příště…