Užijte si léto plnými doušky a začněte s tím teď hned! Objevte krásy české přírody a vyrazte s rodinou či přáteli na výlet po naší zemi. Výlety jsou u nás velmi oblíbené, což také potvrdil průzkum pro značku Opavia Zlaté. Z výsledků vyplynulo, že na ně vyráží pravidelně 89 % Čechů. A kam jezdíte vy? Patříte mezi výletníky, nebo dáváte přednost kempování?

Na plné čáře vítězí celodenní výlety a nejoblíbenější je pěší turistika (83 %). Přibližně polovina dotázaných pak vyrazí raději na kolo, s nímž se toho dá během dne stihnout většinou více. V obou případech je důležité myslet na občerstvení a vydatnou svačinu. Z průzkumu vyplývá, že nejčastěji si lidé u nás berou na cestu ovoce a oplatky (22 %). Zlaté Oplatky či Zlaté Polomáčené v kombinaci například s jablkem jsou tak v tomto případě ideální výbavou pro každé dobrodružství.

Kempování v Česku

Kempování se řadí mezi nejoblíbenější způsoby trávení letní dovolené. Každý rok jezdí podle průzkumu pravidelně kempovat čtvrtina Čechů. Celých 40 % z nich kemp využívá jako výchozí bod pro výlety po okolí či sportování. Proto také při jeho výběru nejčastěji zohledňují možnosti pro volnočasové vyžití, kvalitu sociálních zařízení a cenu.

Objevovat nová místa, poznávat dosud nepoznané. Ať už se jedná o přírodu, kulturu, nebo vzdělávání, vyrážet stále na jedno místo se většinou omrzí. Při výběru nových oblastí se největší oblibě těší především přírodní krásy (40 %) a kulturní památky, jakými jsou hrady a zámky (31 %). Češi si na svých cestách chtějí hlavně odpočinout, pokochat se dechberoucími výhledy a nadýchat čerstvého vzduchu. Za poznáním a vzděláváním jezdí podle průzkumu pouze 9 % dotázaných.

Podle čeho vybíráme místa pro poznání nebo odpočinek? Kromě internetu, který využívá více než polovina cestovatelů, je častokrát stěžejní i doporučení přátel nebo známých. Právě s nimi vyráží na nová místa necelá pětina dotázaných, s rodinou „výletuje" dokonce téměř polovina z nich. A s kým nejčastěji jezdíte na výlety vy?

Zdroj: Archiv

Inspirujte se tipy na výlet a vyhrajte nafukovací solární lampičku!

Hledáte inspiraci pro vaše letní výlety? Podívejte se na www.zlateleto.cz, kde můžete vybírat z 200 tipů na letní cestování po České republice a 100 míst na Slovensku. Rozhodně však nezapomeňte, že léto dnem nekončí. Pohodové posezení u táboráku, na zahrádce nebo večerní procházka při měsíčku je jen pár z možností, jak se večer odreagovat. Při těchto příležitostech vždy využijete solární lampičku, která je lehká, skladná, a dokonce i voděodolná. Nahrajte svou fotku z výletu s produkty Zlaté na www.zlateleto.cz a jedna z 1200 lampiček může být vaše!

O průzkumu: Průzkum o letním cestování provedla agentura NMS Market Research pro značku Opavia Zlaté. Zúčastnilo se ho 1150 respondentů ve věku 18–65 let s rovnoměrným zastoupením obou pohlaví.

O co hrajeme?

Jeden z vás získá nafukovací solární lampičku – vyhrává 500. správná odpověď, další dva výherci získají balíček sušenek Opavia Zlaté - vyhrává 150. a 300. správná odpověď. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu naleznete na www.zlateleto.cz

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde