Po šokujících odhaleních v předchozím dílu filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností.

Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. Diváci mohou film vidět jak v IMAX, tak i ve 4DX a všech multiplexech Cinema City od 10. 3.

Zdroj: Youtube

Co je IMAX?

Technologie IMAX 3D byla představena v roce 1986. Od té doby společnost IMAX svoji 3D technologii zdokonalila až do dnešní podoby, kdy nabízí nejlepší 3D zážitek na světě, který posunuje sledování filmu na novou, vyšší úroveň.
Plátno: Stříbrné plátno o velikosti 350 m2 je největší v České republice a jedno z největších digitálních pláten v Evropě. Plátno je opatřeno tisíci malými otvory, aby nebyl tlumen zvuk reproduktorů, které jsou umístěné za plátnem.

Efekty 3D: Technologie IMAX 3D je uznávaná jako nejlepší trojrozměrná projekční technologie na světě. Pro vnímání 3D obrazu musí být na plátno promítány dva obrazy – jeden pro levé a jeden pro pravé oko (v kině IMAX je pro projekci použita dvojice digitálních projektorů IMAX). Pro oddělení obrazů jsou použity polarizační filtry, které se nacházejí před objektivy projektorů a také v 3D brýlích IMAX, které zakoupí diváci na pokladně kina. To zajišťuje, že levé oko uvidí obraz pouze jemu určený (to samé pro pravé oko). Výsledný prostorový efekt vznikne spojením obou obrazů v mozku diváka.


O co hrajeme?

Pět z vás získá po dvou vstupenkách na filmovou novinku Série Divergence: Aliance. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete zde.  

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde