Všechny kosmetické přípravky Oilatum z nové řady Zklidnění a ochrana byly vytvořeny speciálně pro kojence a děti se suchou, svědivou a podrážděnou pokožkou. Jako součást běžné péče o pokožku respektují přirozenou ochrannou kožní bariéru, která ji udržuje hydratovanou, a tím ji pomáhá chránit proti přílišnému vysychání.

K vysoušení pokožky může přispívat používání nevhodných mycích přípravků při koupeli. Proto je vhodné se vyhýbat výrobkům určeným pro dospělé a vždy se přesvědčit, že výrobek, který chcete použít, je určen pro děti se suchou nebo podrážděnou pokožkou. Každodenní koupání ovšem nemusí být zátěží, pokud zvolíte šetrné mycí přípravky, jako například přípravky značky Oilatum z řady Zklidnění a ochrana.

Jak koupat dítě se suchou pokožkou?

• Při koupeli je důležité myslet na ochranu přirozené kožní bariéry, která v kůži zadržuje vodu. Proto vybírejte koupelové přípravky s obezřetností. Používáte-li rádi pěnu do koupele, zvolte takový výrobek, který je vhodný i pro suchou dětskou pokožku.
• Voda při koupeli by neměla být příliš horká – snažte se, aby se její teplota co nejvíce blížila teplotě vzduchu v koupelně. Příliš velké teplotní rozdíly mohou stav pokožky zhoršovat.
• Dítě koupejte 10 až 20 minut. Delší pobyt ve vodě může kůži vysušovat.
• Po koupeli by měla být kůže měkká a vláčná. Dítě jemně osušte ručníkem (nikdy netřete kůži příliš silně) a poté celé tělo promažte tělovým mlékem (Vyživující tělové mléko Oilatum), které „uzamyká" vodu v kůži. Zvýšenou pozornost věnujte oblastem suché pokožky. Zvláčňující tělové mléko nahrazuje tukové látky, které jsou přirozenou součástí pokožky, a na jejím povrchu vytváří ochrannou bariéru, která zabraňuje ztrátě vody –  změkčuje a zvlhčuje kůži, a předchází tak jejímu dalšímu vysušování.
• Udělejte z koupání rituál – koupejte dítě vždy v pravidelnou hodinu, aby si začalo zvykat na určitý režim.

O co hrajeme?

Tři z vás získají balíček produktů Oilatum Zklidnění a ochrana. V balíčku na vás čeká Oilatum vyživující tělové mléko, Oilatum pěna do koupele, Oilatum mycí gel a šampon 2 v 1 a Oilatum dětský šampon pro snadné rozčesávání. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

Správnou odpověď a více informací o produktech najdete na webových stránkách www.oilatum.cz

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.