Zpestřete si horké letní dny, vybízející k relaxaci a odpočinku, osvěžujícím drinkem, který zároveň povzbudí. Vysoké teploty vzbuzují chuť na chladivé nápoje, ale ani milovníci kávy nemusí zoufat. Nejen pro ně je připraven drink pro zpestření léta: Eiskaffee.

Už dávní obyvatelé východní Afriky znali výjimečné účinky kávy - povzbuzení těla i duše. Eiskaffee je lahodný drink určený nejen pro rychlé ledové osvěžení, ale i jako posilující svěží nápoj pro celý den. Zároveň z něj lze připravit řadu koktejlů, tedy zajímavý mix ledové kávy s oblíbenými ingrediencemi. Léto zkrátka kombinacemi chutí nešetří.

Zdroj: Archiv

Chladivý drink s nezaměnitelnou lahodnou chutí kávy si nyní nemusejí odříkat ani jedinci, kteří dávají přednost odlehčeným nápojům, protože na trhu je k dostání i Eiskaffee Light. Jedná se o variantu, která oproti klasické obsahuje méně cukru, a tedy i menší množství kalorií.

Ledová čokoláda Eisschoko představuje bezkofeinový čokoládový nápoj. Jedná se o osvěžující nápoj, který nejenom výborně chutná, ale dodá energii potřebnou pro horké dny plné zábavy.

Letní inspirace s využitím Eiskaffee:

LEDOVÁ KÁVA SE ZMRZLINOU

Zdroj: Archiv

Potřebujete: 150 ml Eiskaffee, zmrzlinu Manhattan, čerstvou mátu, led

Postup: Do whiskové skleničky dejte několik kostek ledu a zalijte ledovou kávou EISKAFFEE. Vše dobře promíchejte a navrch nápoje dejte kopeček zmrzliny Manhattan. Nakonec nápoj můžete dozdobit lístky čerstvé máty a zrnky kávy. Podávejte s brčkem a kávovou lžičkou.

LEDOVÉ KOSTKY

Potřebujete: 500 ml Eiskaffee

Postup: Formičky na led vylijete vychlazenou ledovou kávou Eiskaffee. Dejte do mrazáku, dokud zcela nezmrznou. Ledové kostky pak servírujte ve skleničce s brčkem a počkejte, až se káva začne rozpouštět.

Jde o zcela originální způsob, jak si vychutnat vaši ledovou kávu. Takto připravenými ledovými kostkami můžete ozvláštnit i klasickou ledovou kávu Eiskaffee.

LEDOVÁ KÁVA S RUMEM

Potřebujete: 150 ml ledové kávy Eiskaffee, 20 ml tuzemského rumu, led

Postup: Nízkou širší sklenici naplňte kostkami ledu, přidejte rum, ledovou kávu Eiskaffee a dobře promíchejte. Ledovou kávu s rumem ihned podávejte.

LEDOVÁ KÁVA S BAILEYS

Zdroj: Archiv

Potřebujete: 150 ml ledové kávy Eiskaffee, 20 ml Baileys, šlehačku, čokoládu, led

Postup: Whiskovou skleničku naplňte do jedné třetiny ledem, přidejte Baileys, ledovou kávu Eiskaffee a vše důkladně promíchejte. Na závěr ozdobte šlehačkou a čokoládovými hoblinami.

LEDOVÝ KOKOS

Potřebujete: 200 ml ledové kávy Eiskaffee, 50 ml bílého rumu, 30 ml kokosového sirupu, led

Postup: Do sklenice s ledem dejte všechny ingredience a velmi dobře promíchejte. Tento nápoj je to pravé osvěžení, které oceníte v parných letních dnech.

www.jednodusepoctiva.cz

O co hrajeme?

500. správná odpověď získává 1x houpací síť a set hrnečků. 

Zdroj: Archiv

150. a 300. správná odpověď získává set hrnečků. 

Zdroj: Archiv

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde