Těstoviny jsou jednoduchou a úžasně variabilní potravinou. Společně s pizzou, zmrzlinou či dezertem tiramisu můžeme za tuto kulinářskou delikatesu poděkovat Italům.

Na světě existuje přes 400 různorodých tvarů těstovin, které se dělí podle způsobu přípravy na vaječné a bezvaječné. Těstovinové recepty nejsou náročné na přípravu, přesto za ně můžete sklidit spoustu obdivu. Správnou kombinací těstovin shodnými surovinami pak dosáhnete božského výsledku, který řadí italskou kuchyni oprávněně ke světové špičce.

Podravka fusilli tricolori

Zdroj: Archiv

Fusilli jsou dlouhé spirálky připomínající lokny vlasů. Obvykle se servírují s řídkými omáčkami. Přelomené se dají také využít do polévek. V balení Podravka fusilli tricolori najdete kromě klasických také červené a zelené, které se dobarvují špenátem, nebo rajčaty.
Nezávislá doporučená spotřebitelská cena Podravka fusilli tricolori 500 g je 29,90 Kč.

Podravka spaghetti

Zdroj: Archiv

Špagety patří mezi nejvyužívanější druh těstovin. Pro svůj dlouhý tvar, se hodí spíše do řidších omáček, ve kterých se i lépe promíchají. Jistě si vás získá italská klasika - špagety ve spojení s rajčatovou omáčkou.
Nezávislá doporučená spotřebitelská cena Podravka spaghetti 500 g je 29,90 Kč.

Podravka couscous

Zdroj: Archiv

Couscous neboli „kuskus" je v současnosti jeden z nejpopulárnějších druhů těstovin. Vyrábí se z tvrdozrnné pšenice, která se nejdříve zpracovává na krupici a poté se následně tvaruje do drobných kuliček - ty se pak napařují a vysušují. Hlavní výhoda kuskusu spočívá v tom, že ho není vůbec potřeba vařit. Stačí jen zalít horkou vodou a nechat odstát do té doby než se vypaří všechna voda. Kuskus má v kuchyni velice rozmanité využití, skvěle se hodí k přípravě studených i teplých pokrmů na slaný či sladký způsob.
Nezávislá doporučená spotřebitelská cena Podravka couscous 500 g je 39,90 Kč.

Více informací najdete na www.podravka-eshop.cz.

O CO HRAJEME?

Pět z vás získá balíček s dárky od značky Lagris – Podravka. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde