Že jste o nich ještě neslyšeli? Jsou draví, plní nadšení a energie, před kamerou začínali už jako děti a zájem o ně projevují také zahraniční produkce.

Než dostala roli v seriálu Vyprávěj, přivydělávala si Eliška Křenková za barem. Toužila se v osmnácti letech osamostatnit a jiná možnost prý nebyla – točit pivo ale umí dodnes a na večírcích je tak za hvězdu.

Slovenka Katarína Šafaříková nás dost možná uchvátí stejně jako před lety Zuzana Norisová, a to jen díky své nápadné podobě s herečkou, kterou nahradila ve známém seriálu. Za kariérou Jana Komínka zase stojí maminka, která ho jako dítě přivedla do castingové agentury.

Jeho kolegyně Štěpánka Fingerhutová chtěla být v sedmi letech modelkou. Poté, co si prošla poruchami příjmu potravy, nakonec stejně zjistila, že dobrá herečka musí mít především charisma. A syn Ivana Trojana si teď zahraje v pokračování legendárního filmu, který z jeho otce udělal hvězdu. A hvězdou se bezpochyby stane i on, našlápnuto má k tomu dobře.

Náhradnice Fialové
V září vtrhla na obrazovky třetí řada oblíbeného seriálu První republika a s ním i Slovenka s maďarskými a českými kořeny, Katarína Šafaříková (32), která v seriálu nahradila – i díky výrazné fyzické podobě – herečku Annu Fialovou v roli Ireny von Lippi. Režisér Biser Arichtev ji pro českého diváka objevil díky filmu Agáva, a je pravda, že u našich sousedů její jméno není neznámé – Katarína už si zde zahrála například v Ordinaci, několika filmech a celé plejádě dalších seriálů. Jisté je, že teď ji budeme častěji vídat také u nás!

Katarína ŠafaříkováZdroj: Story

Potter z Ostravy
Rodák z Ostravy v těchto dnech zažívá svůj filmový debut díky hlavní roli v celovečerním filmu Zlatý podraz. Čerstvý absolvent DAMU, Filip Březina (25), už se v minulých letech objevil ve filmech Vybíjená, Zahradnictví nebo Pepa. Tenhle kudrnatý sympaťák je také příležitostný fotomodel, umí hrát na trubku, kytaru a zobcovou flétnu. Dokáže žonglovat, cizí mu není ani akrobacie, a pokud neví, co s volným večerem, ze všeho nejraději si pouští hned několik dílů Harryho Pottera za sebou!

Filip BřezinaZdroj: Story

Tatínka nezapře
Zdá se vám tenhle jemný mladík ve tváři povědomý? Má být proč! Syn Ivana Trojana, Josef (17), se totiž rozhodl kráčet ve šlépějích svých rodičů – ostatně, už ve svých čtyřech letech si s tátou zahrál ve filmu Anděl Páně. Objevil se v několika studentských filmech
a v seriálech Dáma a Král nebo Svět pod hlavou. Roli dostal také v připravovaném pokračování filmu Samotáři, trefně nazvaném Děti samotářů.

Josef TrojanZdroj: Story

Celý článek najdete v aktuálním čísle Story.