Nikdy netušíte, jaký střih džínů se skrývá pod jejich tajemnými anglickými názvy? A které jsou ty nejvhodnější pro váš více či méně vyrýsovaný zadeček? Připravili jsme pro vás manuál, který vám džínový svět jednou pro vždy přiblíží.

Skinny neboli „na tělo"

"Jsou z jemnějšího materiálu než slim jeans a těsně lemují vaše nohy. Ideální pro ženy s dokonale štíhlou postavou."

Slim neboli „úzké"
"Vyrobené z pevnějšího materiálu než skinny, mezi nímž a vaší nohou je dostatek prostoru, aby vaše nedostatky zůstaly tajemstvím. Slimky si můžou dovolit i dámy s plnými tvary, důležité je najít při zkoušení tu správnou velikost."

Straight neboli „rovné"
"ůDžíny, které si zachovávají šířku nohavic stejnou odshora až dolů. Ideální pro ženy s širšími boky.

Boyfriend neboli „široké spadlé"
"Vypadají, jako byste je ukradla svému příteli a často se také vyrábějí ve variantě „destroyed", tedy uměle zničené: s dírami, odřeninami a podobně. Skvěle vypadají s teniskami a tričkem, ale i lodičkami a elegantním sakem. Sluší i ženám s velikostí XXL - jen stejně jako u slimek platí, že musíte zkoušet tak dlouho, dokud nenajdete ty „svoje"."

Flare neboli „džíny s úzkými nohavicemi, které se rozšiřují přesně v místě kolena"
"Hit letošního jara a léta, který sluší jak vysokým hubeným ženám, tak i menším postavám a ženám s plnými boky a větším zadečkem."

Cropped neboli „zkrácené"
"Odhalení kotníků je sexy záležitost a absolutní must have jarní a letní sezóny. Budete je milovat, ať je vaše velikost i výška jakákoli."

Low Rise neboli „s nízkým pasem"
Riziko bokovek je známé - sednete si a máte-li krátké tričko, ukážete všem za vámi v lepším případě svoje kalhotky, v horším svůj zadek. To mějte na paměti pokaždé, když si k nim budete vybírat vršek. Bokovek by se měly vzdát ženy s větším pozadím i boky.

MID RISE neboli „se středně vysokým pasem"
Jejich pas se nachází ve středu mezi pupíkem a boky a je nejpopulárnější, protože sluší všem postavám.

Zdroj: ZOOT.cz