Čistící gely, pleťové vody, odličovací mléka, ubrousky, micelárky… Jaký produkt vhodný k čištění pleti se vám vyplatí vyzkoušet? Přece micelárka! Za každodenní péči o pleť pomocí micelární vody vám tvář jednoznačně poděkuje.

Už jste to slyšela nejméně stokrát – základem v péči o pleť je každodenní čištění, ideálně dvakrát denně, ráno a večer. A to dokonce i tehdy, pokud se vůbec nelíčíte. Proč?

Protože přes den se na pleti usazuje celá řada nečistot buď volně poletujících vzduchem, anebo těch, které s každým dotykem na svůj obličej nevědomky přenášíte. Během noci se pak na pleti pro změnu uhnízďují bakterie schované na polštáři. Abyste včas zabránila rozšířeným pórům, tvorbě akné i dalším vadám na kráse a zároveň svou pleť dokonale osvěžila a rozzářila, vyplatí se proto sáhnout po micelárce.

Jak při čištění pleti micelární vodou postupovat? „Micelárku naneste na vatový tamponek. Při odličování buďte důkladná. Pleť ošetřujte tamponkem tak dlouho, dokud nebude úplně bez známky nečistot. Pokud vás večer už nic důležitého nečeká, odličte se nejlépe hned po příchodu domů. Pleť začne lépe dýchat a zregeneruje se rychleji," radí korektivní dermatoložka, doktorka Markéta Majerová z Medicom Clinic.

Chcete-li však nadále dávat přednost jiným odličovadlům, nic vám v tom samozřejmě nebrání. Každému vyhovuje jiný způsob odličování a jiný přípravek. Jediné, čemu byste se měla stoprocentně vyvarovat, je podle dermatoložky Markéty Majerové metoda odličování se pomocí klasického mýdla a běžné tekoucí vody: „Voda z kohoutku obsahuje chlór, který především citlivější pleť dost vysušuje. Pleti také nesvědčí příliš studená nebo naopak hokrá voda. Stejně tak bych se vyhýbala používání klasického mýdla. Pleť bude kvůli němu nezdravě napnutá, vysušená a po opakovaném mydlení i dost podrážděná."