Až neuvěřitelně zní název vkusně zrekonstruované zahradní restaurace s penzionem nedaleko lázeňského centra Karlových Varů.

Odkazuje k tradičnímu názvu překrásného místa s jezírkem a bujnou vegetací okolo. Kromě odpočinkového výhledu do zeleně a útulného prostředí nabízí vynikající gastronomii a příjemně upravený interiér.

Restaurace s penzionem
Malé Versailles dominuje mírnému svahu s jezírkem v karlovarské čtvrti West End. Od sadové kolonády je vzdálena jen 500 metrů Sadovou ulicí a od pravoslavného kostela vystavěného pro srbskou a ruskou lázeňskou klientelu na konci 19. stol. je to k ní jen pár kroků.

Zdroj: archiv

Lehce zdobné budovy
Restaurace prošly nedávno důkladnou rekonstrukcí, která vedle zachování historizujících prvků dokázala interiér objektu prodchnout přívětivým současným interiérovým designem inspirujícím se historií objektu.

Původně totiž šlo o budovu cihelny se strohými interiéry. Po jejím zániku se v budově usídlila restaurace Cihelna. Ta si však záhy díky tanečním slavnostem ve vnějším přilehlém altánu ve francouzském stylu vysloužila přezdívku „Malé Versailles“. Vymysleli ji sami návštěvníci, kteří taneční zábavy přirovnávali k honosným bálům ve věhlasném francouzském královském paláci Versailles. Neoficiální jméno restaurace bylo dokonce tak populární, že nakonec majitelé svůj podnik přejmenovali.

NA CO LÁKÁ MALÉ VERSAILLES
Gurmány z širokého okolí láká na vybrané delikatesy a nabízí i příjemné ubytování v 9 pokojích, z nichž jeden je speciálně upraven pro handicapované návštěvníky. K restauraci se můžete vydat příjemnou procházkou vilovou čtvrtí, anebo vozem. Součástí komplexu budov je i parkoviště.

Zdroj: archiv

Nabídka hlavního menu je bohatá. Desítka předkrmů nabízí např. Kachní riletes nebo Burgunské šneky, hlavní chod pak zdobí vedle dalších delikates Jehněčí kolínko s listovým špenátem a uzenou bramborovou kaší rovněž Kachna s variací zelí a s bramborovými šiškami s cibulkou. Výborné jsou tu také polévky, těstoviny a rizota. Ovšem nebude litovat ani ten, kdo se staví jen na kávu a něco sladkého. Domácí zmrzlina a dezerty vytvořené přímo zde se svou jemností přímo rozplývají na jazyku.

Místo, kde si dříve pochutnával Johann Wolfgang Goethe je skvělou a posilňující zastávkou před nebo i po výpravě do lázeňských lesů Karlových Varů. Rozprostírají se jen o kousek výš nad restaurací. V kontrastu k rozlehlým lesním porostům je Malé Versailles útulným útočištěm labužníků, kteří oceňují kromě dobré kuchyně i zdejší krédo: S úctou k tradicím, s láskou k nejlepšímu.