To, co bylo ještě donedávna považováno za jedno z největších módních faux pas, na přehlídkových molech se objevilo již před pěti lety a pro český národ je jedním z nejspolehlivějších poznávacích znamení, se nyní stává opět žhavým módním trendem. Ponožky v sandálech a lodičkách jsou módním hitem! Položili Češi základ světovým módním trendům?

Jedno z nejdiskutovanějších módních témat. Provokativní ponožky v sandálech, či podkolenky v lodičkách jsou zpět. S tipy jak je nosit a kombinovat přichází i ASOS a podle bloggerů i módních odborníků jsou jednoznačně hitem šatníku. Takže pokud chcete být letos cool, vytáhněte ponožky pěkně nad kotníky, obujte sandále, či lodičky (a klidně i ty s otevřenou špičkou) a vyrazte do ulic.

Je to projev buranství nebo módní hit? Ještě ve 20. letech minulého století bylo přitom nošení ponožek v sandálech poměrně běžné. Sandály sloužily jako lehká turistická obuv a ponožka chránila kůži před škrábanci a prachem. A to nám Čechům zůstalo dodnes. Jak vyplynulo z výzkumného projektu Fashion report, ponožky v sandálech nosí zhruba každý desátý Čech. I když to co, vidíme v českých ulicích rozhodně není onen extravagantní záměr, výsledek je jasný. Češi byli o krok napřed. Karty se obrátily a co bylo dříve nepřípustné se nyní dostává módní výsluní.

S čím je sladit?

Klíčový je samozřejmě styling. „Je důležité, aby záměr vypadat extravagantně byl na první pohled znát, proto se nebojte kombinovat divoké vzory, výraznější barvy, 3D potisky nebo krajkové lemy. Pokud příliš neholdujete barvám, ale tenhle trend se vám přesto zalíbil, můžete do sandálů dát třeba ponožky s mramorovým vzorem," radí Kateřina Bahnová, stylistka ZOOT.