Pojďte si letošní Velikonoce užít jinak, než u plotny. Máme pro vás čtyři tipy na velikonoční lahůdky do restaurací, kterým kralují ti nejlepší šéfkuchaři… 

Farmářské pochoutky Brněnská restaurace Le Bouchée patří mezi 100 nejlepších tuzemských restaurací podle Marurerova výběru Grand restaurant pro rok 2013. Při přípravě pokrmů se nesoustředí jen na sezonu a čerstvost surovin, ale také na jejich původ. Spolupracují totiž s prověřenými farmáři. Pokud máte doma na svátky hosty, můžete je s klidným svědomím pozvat na zdejší speciální velikonoční menu:

– Consommé z jarních kuřátek z farmy rodiny Němcovy se zeleninou, kousky masa a špenátovým nokem – Roláda z bělokarpatské bio jehněčí kýty plněná kopřivami, servírovaná s vlastním jus na pyré z mladé karotky – Domácí mazanec plněný vanilkovým krémem, zdobený glazovanou mrkví a levandulovým sirupem

LAa 008

 

Do Tábora (nejen) za jehněčím Víte, že kuchaři a cukráři mají reprezentační tým, který jezdí na mezinárodní soutěže? A jeden z jeho členů šéfuje restauraci Goldie v táborském hotelu Nautilus! Jmenuje se Martin Svatek a věřte, že pokrmy umí připravit opravdu nezapomenutelně. Na tento víkend si připravil speciální velikonoční menu:

– Králičí paštika s jablečným želé a višňovou omáčkou – Jehněčí kýta pečená na sušeném ovoci a rozinkách, bramborové noky se špenátem, bramborová kaše, máslová karotka – Pečené králičí stehno na hořčici, velikonoční sekanice s kopřivami, šalotky v červeném víně s hřebíčkem – Mražený smetanový dort s čokoládou, malinami a povidlovou zmrzlinou

Restaurace Goldie1

 

Italská dobrota Pokud lpíte na tradicích a raději si uvaříte doma, podle svých rodinných receptů, můžete si zpestřit svátky jara při odpolední procházce dobrou kávou a tradičním italským velikonočním moučníkem La Columba. V pražských Holešovicích vám jej v trattorii Mercato podle tajného receptu své babičky připraví sám šéfkuchař Roberto Strazzula.

Mercato

 

Velikonoční brunch Pražská restaurace CottoCrudo (zařazená v mezinárodním gastronomickém průvodci Gault & Millau mezi 3 nejlepší pražské restaurace) pořádá v neděli 31. března od 12 do 15 hodin velikonoční brunch, na kterém nebude chybět ani zábava pro vaše děti – malování a hledání velikonočních vajíček. Těšit se můžete na tradiční italské salámy a šunky, sýry, mořské plody, sushi, dezerty a další delikatesy. A protože se jedná o italskou restauraci, šéfkuchař Richart Fuchs pro vás přichystá i vynikající čerstvé těstoviny.

CottoCrudo restaurace

Foto: Archiv