Chcete-li zazářit na firemních akcích, bude to chtít do outfitu zakomponovat také stylové a elegantní šaty. Jestliže nejste zrovna módní guru, nevadí. Na následujících řádcích vám prozradíme, jak takové šaty vybírat, aby byly nejen trendy, ale také pohodlné.

Jaké modely dámských šatů budou dobrou volbou na firemní akce?

Na pracovní příležitosti si mohou ženy vybírat mezi dámskými šaty v midi nebo v maxi střihu. Mini kousky bychom doporučili ženám nosit spíše na méně formální události, jako je např. posezení s přáteli nebo večírek. Na firemní akce se výborně hodí dámské společenské šaty s průstřihy. Nemusí se však jednat jen o průstřihy v dekoltu. Volit můžete např. průstřihy v oblasti šíje. Elegantní šaty mohou mít i rozparek. Menší rozparek nic nezkazí, těm velkým se spíše v pracovním prostředí vyhněte. Důležité je také dodat, že všechny druhy střihů, výstřihů i délek šatů by měly být vybírány vždy s ohledem na to, v jaké společnosti pracujete. Jednotlivé organizace a firmy se totiž mohou ve svých požadavcích lišit. Na trendy modely dámských šatů se mohou ženy podívat i tady: https://www.sinsay.com/cz/cz/zena/obleceni/saty/elegantni-saty. Zde si módní šaty na firemní akce vybere i ta nejnáročnější žena nebo slečna.

Jaké barvy, dekorativní prvky, materiály a vzory budou in na šatech v letošním roce?

Letos pofrčí především přírodní a také pastelové tóny barev. Oříškové, krémové i pistáciové dámské šaty tak budou na firemní akce v letošním roce perfektní volbou. Volit pak mohou ženy do business prostředí i černé a bílé kousky. Dámské elegantní šaty, které se budou vyjímat na společenských akcích, mohou disponovat také trendy vzory a motivy. Letos budou in převážně ty květinové a abstraktní. Chybu pak dámy neudělají ani s proužky nebo s kostkami. Tyto motivy se do módy cyklicky vrací a právě teď je ten správný čas, aby se tento trend oprášil. Co se týče dekorativních prvků, budou v kurzu ty lesklé. Na firemní příležitost tak mohou ženy lehce tyto šaty s třpytivými detaily sladit se šperky v barvě zlata nebo stříbra, jako jsou hodinky, prsteny či náušnice. Zaměříme-li se na materiály, budou trendy hlavně ty přírodní. Jsou totiž příjemné na dotek i odolné.

S jakým dalším oblečením, doplňky a s kterou obuví letos sladit elegantní šaty?

Zmíněné typy elegantních šatů mohou letos nosit ženy na firemní akce v kombinaci s propínacím svetrem. K elegantně laděným šatům pak lze nosit i méně formální blejzry nebo kabáty. In budou také prošívané přechodové bundy s kovovými sponami a cvočky. K dámským elegantním šatům by pak mohly dámy volit i sandály na platformě. Do business sféry vždy zapadnou také stylové dámské lodičky nebo obuv na sloupových podpatcích. Vysoké jehly také z módy nevyšly, ale tady pozor! Důležité je, abychom se uměly v obuvi na vyšších jehlách i elegantně pohybovat. Jinak si koledujeme o nepříjemné faux pas. Jisté však je, že modely obuvi na platformě jsou hitem. Co se týče módních doplňků, mohou dámy k společenským šatům do outfitu přidat také módní šátek nebo hodinky s řemínkem z umělé kůže. Vždy myslete na to, že by měla vaše obuv a vybrané doplňky v business outfitu společně ladit.

Do pracovní sféry vybírejte elegantně laděné šaty, které vám budou sahat alespoň k oblasti u kotníků. Výstřihy i rozparky na společenských šatech by měly být spíše rafinované. Hlubokým dekoltům a průstřihům se tedy pro tyto příležitosti raději vyhněte. Nejdůležitější je, abychom byly dobře seznámeny s politikou podniku či firmy, v které pracujeme. Díky tomu snáze odhadneme, jak by měl outfit vypadat.