Chorvatsko, oblíbená destinace nejen českých turistů, se stává čím dál tím více populární. Pyšní se nádhernou přírodou, krásnými městy s kouzelnými uličkami, dlouhým pobřežím s nádhernými plážemi a více než tisícem ostrovů a ostrůvků.

Více než tisícem? Zdá se vám to jako nepřesný údaj? Ano, přesně tak, Chorvaté sami nevědí, kolik jich přesně je! Na letní dovolenou je Chorvatsko jako stvořené. Jeho kouzlo už objevily celebrity českého i světového formátu. Loni si ho jako destinaci pro svou letní dovolenou zvolila například herečka Patricie Solaříková, moderátorka Zorka Hejdová, nebo dokonce celá rodina Beckhamových – David, Victoria i jejich čtyři děti.

Vybíráte, kam pojedete letos na dovolenou? Máme pro Vás tipy na 3 nejkrásnější chorvatské ostrovy!

Ostrov Brač: ostrov hor a krásných pláží

Zdroj: archiv

Ostrov Brač je třetí největší jadranský ostrov. Zábavu během dovolené si tu najde opravdu každý. Nejvyšší vrchol, Vidova gora, dosahuje výšky 780 m, to dělá z Brače perfektní místo pro paragliding a létání na rogalu. Z vrcholu hory je nádherný výhled na ostrov, moře i některé okolní ostrovy. A co teprve ty západy slunce! Na pobřeží najdete nespočet nádherných písečných nebo oblázkových pláží, milovníci památek si zase mohou prohlédnout některý ze 116 kostelů a kostelíků, které dělají Brač tak malebným.

TIP: Podívejte se na nabídku hotelů v Chorvatsku a zažijte léto jako celebrita!

Ostrov Hvar: ostrov s vůní levandule

Zdroj: archiv

Hvar patří mezi nejkrásnější ostrovy celého Jadranu. Moře je krásně průzračné a potěší vás největší počet hodin slunečního svitu v celém širokém okolí. Na velké části ostrova se rozkládají nádherná modrá levandulová pole. Pobřeží je členité s velkým množstvím menších zátok, kde můžete strávit dovolenou o samotě jako Robinson. A když vás to přestane o samotě bavit, můžete zajít do jednoho z místních vinných sklípků – Hvar je totiž proslulý pěstováním vinné révy a vyrábí se zde výborná vína.

Ostrov Ráb

Zdroj: archiv

Ostrov Ráb je úžasná turistická destinace. Pyšní se členitým pobřežím, na své si přijdou milovníci koupání i vodních sportů, hlavně jachtaři. Na ostrově najdeme proslulou Rajskou pláž, která patří mezi nejoblíbenější pláže v Chorvatsku. Má pozvolný vstup do vody a je ideální pro rodiny s dětmi nebo neplavce. Místní si zachovali své tradice a zvyky. Často se tu pořádají různé tradiční slavnosti, které jsou pro turisty zajímavou podívanou. Obecně se navštěvuje jako příjemné místo pro rekreaci a odpočinek s možností krásných vycházek a pozorování stavitelských památek a zajímavostí. Již tradičně je Ráb po mnoho desetiletí také cílem naturistů.

TIP: Podívejte se, kde v Chorvatsku najdete nejhezčí naturistické pláže.