Osvěžení a vaše oblíbená chuť kávy – to je vše, co potřebujete pro dokonalý horký letní den. Tuto ideální kombinaci najdete v našem Cold Brew – kávě připravované zastudena, která si minulý rok získala srdce zákazníků Starbucks a stala se hitem léta.

Vyzkoušejte tento jedinečný nápoj i vy! Když teplota venku stoupá, vyplatí se nahradit vaši oblíbenou horkou kávu za její příjemně ochlazující verzi. Právě proto si káva připravovaná zastudena získává stále víc příznivců. Skvěle osvěží a překvapí svou neobvyklou kombinací.

A co je nejdůležitější – odkrývá hloubku chuti kávy. Luhování za studena Ty, kteří jsou zvyklí na tradiční luhování pomocí horké vody, zaujme nejen neobvyklý způsob servírování. Velmi pomalý proces přípravy je zajímavý sám o sobě. Několik hodin trvající luhování uvolní z kávových zrn přirozenou chuť, takže kávová tresť získá své plné aroma. „Cold Brew za svou výjimečnou chuť vděčí neobvyklému způsobu luhování," říká Starbucks coffee master Jaroslav Rajoš.

„Horká voda extrahuje z kávy hořkost, zatímco studená voda snižuje její aciditu a dodává jí přirozenou sladkou dochuť. Kromě toho je Cold Brew připravováno z větší dávky kávy, a obsahuje tak víc kofeinu než káva luhovaná v klasickém poměru a v horké vodě. Proto je lepší použít méně kávové tresti a doředit ji vodou nebo ledem. Cold Brew je velmi energizující, ale přesto k žaludku šetrné," doplňuje Jaroslav Rajoš.