Letní scéna Divadla Ungelt letos nabídne 54 divadelních večerů; poslední sezóna čeká komorní muzikál Touha jménem Einodis s Martou Kubišovou.

Letní scéna Divadla Ungelt zahájí svůj provoz na Novém Světě na Hradčanech 3. července. Stejně jako v předešlém roce ani letos nevsadila na původní letní premiéru, přenesla na otevřené jeviště nejúspěšnější komediální hry své kamenné scény na Starém Městě.

Hlavním titulem se stala divácky úspešná Skořápka s Alenou Mihulovou a Petrou Nesvačilovou, pod širou oblohou se dále představí komedie Mezi úterým a pátkem s Reginou Rázlovou, Jitkou Čvančarovou, Milanem Heinem a Petrou Nesvačilovou a herecký duet Petra Kostky a Františka Němce Pan Halpern a pan Johnson.

Naposledy bude uveden komorní muzikál Touha jménem Einodis s Martou Kubišovou a Anetou Langerovou. Pro velký úspěch se ve třiadvaceti večerech vrací se svými hrami i Simona Stašová.

Milan Hein, umělecký ředitel Divadla Ungelt: „Na Letní scénu jsme letos přenesli pouze komediálně laděné hry, které přesně odpovídají odlehčenosti prázdninových večerů. Jediným neveselým faktem je derniéra muzikálu Touha jménem Einodis, ve kterém Marta Kubišová a Aneta Langerová okouzlují publikum už čtvrtým rokem.

Marta Kubišová letos odchází z hudební scény, a protože byl muzikál psaný jí na tělo, odejde z repertoáru divadla s ní. K tomu Marta Kubišová přidá i svůj úplně poslední recitál na Letní scéně. Jsem však rád, že se na prkna mého divadla opět vrací Simona Stašová, jejíž tituly byly loni velmi úspěšné." Simona Stašová, která před dvaadvaceti lety Divadlo Ungelt otevírala, divákům nabídne zářivé, převážně komediální hry: Skleněný zvěřinec, Poslední ze žhavých milenců, Římské noci, Filumena Marturano a Drobečky z perníku.