Ve dnech 28. a 29. dubna se vám za zdmi prostoru Novoměstské radnice otevře jedinečný svět módy, designu a udržitelnosti aneb design pomáhá.

Otevíráme se městu a zveme město dovnitř spolu s originálními produkty, skvělým jídlem, hudbou a neopakovatelnou atmosférou.

Těšit se můžete na mladé tvůrce i zavedená jména, workshopy a lahůdky z bister Sweet and Pepper Days či Na břehu Rhóny. V rámci doprovodného programu vystoupí britská kapela The Silver Spoons.

Mezi potvrzené značky patří například: Fakticky, Krapa, Pipasik- autorské hry pro děti, Biorythme-přírodní mýdla a kosmetika, DOGG - canine couture móda a příslušenství pro psy, FUNKY DOG - stylová značka pomáhající zvířatům v nouzi - 30% z výdělku poskytují útulkům.

Zajímavým projektem, který se představí na Design Mode je značka Metráž - Metráž je designový projekt se sociálním přesahem. Tvořivá pracovní dílna pro ženy, které se ocitly v obtížných a nouzových životních situacích. Záměrem projektu je poskytnout těmto ženám prostřednictvím tvořivé práce motivaci, ocenění, podporu, know-how a také možnost výdělku. Metráž spolupracuje s různými českými designéry (LEEDA, Jana Mikešová - MIK, plánujeme spolupráci s Monikou Drápalovou). Vznikla v roce 2014 a založily ji designérka Lucie Kutálková / LEEDA a divadelní režisérka a dramaterapeutka Kateřina Jungová.

Psí info: na nádvoří bude psí bar, svého domácíno miláčka můžete nechat občerstvit laskominkama od DOGG.