Citlivá pleť okolo očí vyžaduje vaši speciální péči a pro její mladistvý a zdravý vzhled je nezbytné udržovat ji v bezchybném stavu – vaším cílem je minimum vrásek, tmavých kruhů okolo očí a otoků.

Oblast okolo očí čítá dvaadvacet svalů, které za den provedou deset tisíc mrknutí. Proto ji lze považovat za nejzranitelnější a nejnamáhanější část obličeje. Padesát procent všech známek mládí tedy můžeme hledat právě v oblasti očí.

Oči vyjadřují emoce člověka. Odhalují i jeho osobnost a hrají mimořádně důležitou úlohu v mezilidských vztazích obecně. Proto je omlazení očního okolí jedním z nejčastějších důvodů, proč se lidé rozhodnou vyhledat plastického chirurga. Dnes jsou ale na trhu přípravky, které umějí doslova zázraky. Poradí si jak s „oblastí motýlích křídel" (ta se táhne od spánku ke spánku a zahrnuje i oční víčka, rýhy na čele a vrásky v okolí očí), nevzhlednými tmavými kruhy pod očima, otoky nebo chcete-li pytli.

Krémy či séra potřebují sice trochu času, ale zvládnete s nimi i vyřešit povadlejší víčka, což bývá nejčastěji žádaná operace v plastické chirurgii. Okamžitě ale můžete sledovat vyhlazení povrchu, rozjasnění a vypnutí pokožky. Pro použití si vždy pozorně přečtěte přiložený leták, který vás bude přesně instruovat, jakými tahy je nejvhodnější daný produkt nanášet.