Chladné zimní období už klepe na dveře a vy ještě nemáte koupené zimní boty? Nevadí. Na následujících řádcích vám poradíme, jaké modely vybírat, abychom byly v letošní sezóně neodolatelné. Také si prozradíme, jak naše boty vkusně zakomponovat do zimního outfitu a v neposlední řadě se dozvíte, jaké barvy, vzory a motivy obuvi letos pofrčí. Díky našim radám se tak nemusíte bát, že s výběrem obuvi šlápnete vedle.

Jaké boty nám budou slušet v zimním období?

V zimních dnech každá žena či dívka ocení kvalitní teplé boty. Od obuvi však neočekáváme pouze funkční vlastnosti, jistě se chceme i líbit. Jaké boty tedy vybrat, aby byly nejen funkční, ale také vysoce módní? Není to zas až tak těžké. Na trhu je celá řada kvalitní obuvi s nadčasovým designem. A na ty se právě zaměříme. Do chladného počasí tak můžete vybírat např. stylové kozačky či polokozačky. Velmi elegantně působí, disponují-li tyto modely obuvi šněrováním. V kurzu budou také dámské mušketýrky a máte-li ráda extravagantní kousky, můžete sáhnout i po dámských gládách. Všechny zmíněné modely obuvi se hodí i k šatům a sukním. Navíc k nim můžete volit i výraznější obuv. V kombinaci s jednobarevnou sukní boty vyniknou v celé své kráse. V módě budou také nižší boty s elastickým prvkem. Ty se skvěle hodí k teplým kabátkům. Do sportovního outfitu lze zakomponovat i trendy sneakersy na vysoké platformě.   

Zdroj: Shutterstock.com        

K jakým outfitům zvolené boty nosit?

Vysoké boty bude vhodné nazout k zúženým kalhotám se zvýšeným pasem. Vybírat můžete skinny džíny, ale i kalhoty typu chino nebo módní zateplené legíny. Vyšší modely obuvi vyniknou i v tom případě, že si k nim oblečete šaty či sukni. Nižší zimní obuv pak můžete kombinovat i s trendy kalhotami s rozšířenou nohavicí. Jestli-že jste příznivkyní sportovního stylu, můžete sáhnout i po mladistvých sneakersech a sladit je např. s denimovými kalhoty. V letošní sezóně jsou v kurzu zejména sneakersy na vyšší platformě. V oblékání je pak dobré, když se budeme řídit heslem, které říká, že méně znamená mnohdy více. V praxi to znamená, že jednobarevná obuv lze vkusně kombinovat i s pestrobarevným oblečením, popř. s oblečením se vzory a motivy. Naopak výraznější obuv se zdobením bude vhodné sladit s oděvy v decentním jednobarevném provedení. Také nezapomínejte, že by měla vámi vybraná obuv barevně ladit i s ostatními módními doplňky vašeho outfitu. Kromě barvy pak záleží i na struktuře a materiálu, z kterého jsou boty vyrobené. Jako příklad si uvedeme černé kožené dámské glády v hladkém provedení. Ty pak můžete vkusně sladit s černým hladkým páskem, černou hladkou kabelkou a např. i s černými slunečnými brýlemi a s tmavou gumičkou. V takto postaveném outfitu budete neodolatelné!               

Jaké barvy, vzory a motivy na obuvi budou v letošní sezóně in?

Přemýšlíte-li jakou barvu obuvi zvolit, čtěte dále. Abychom byly v letošní sezóně in, můžeme se poohlédnout po přírodních a pastelových odstínech obuvi. Oříškové, krémové i mahagonové boty tak budou tím správným řešením. Co se týče vzorů a motivů, vítězí na plné čáře ty zvířecí. Nezapomínejte, že by měly vaše boty ladit i s dalšími módními doplňky. Boty s krokodýlí strukturou tak lehce sladíte i s krokodýlím páskem či kabelkou s krokodýlími prvky.