Tento víkend 13. a 14 dubna proběhne na pražském Žofíně Baťa Fashion Weekend. Tématem je tentokrát “Evoluce stylu”. Součástí budou opět módní přehlídky, finále Baťa Young Designers’ Challenge, výstava a muzeum obuvi, chybět nebudou kreativní a zábavní aktivity pro návštěvníky.

Část bude věnovaná i 125 letům výročí Baťa, které připadá právě na letošní rok. Vstup na akci, která bude živě streamovaná do celého světa, je zdarma.

CATWALK SHOW

Půjde o módní přehlídku, kdy pódium přechází v runway. Pozadí přehlídky je vizuálním zážitkem, kde nechybí animace nebo zvuky jako tlukot srdce, DNA – vše je tmavé, tajemné, umělecké, ale zároveň skvěle moderní, navozující atmosféru Evoluce stylu – letošního tématu Baťa Fashion Weekendu. 

Představte si, že se usadíte na přehlídce obuvi, světla zhasnou, vzrůstá napětí a spouští se animace. Vizuální požitek umocňují i první beaty DJe, které následují modelky a modelové. Ne však takoví, na jaké jsme zvyklí. „Součástí Manifesta značky Baťa je i podpora lidí k tomu, aby se cítili příjemně právě takoví, jací jsou, a ne pod tlakem společenské představy o kráse. Naše předvádějící modelky a modelové to budou reflektovat“, podtrhuje program přehlídky Jana Barbati Chadová. „Takže místo velmi hubených a cool modelek očekávejte, staré, mladé, hubené nebo silnější. Zkrátka celé spektrum lidí, kteří jsou sami se sebou spokojení“, dodává.

Celý Baťa Fashion Weekend proběhne za účasti celebrit, influencerů, módních novinářů a milovníků módy z celého světa.

VÝSTAVA A MUZEUM

Nenechte si ujít speciální výstavu různých kolekcí Baťa včetně té italské nebo čínské, Red Label kolekce, technologií Insolia a Flexible a aktuální kolaborace Baťa Herritage x Coca Cola. Globálně se tu také představí nové Mello od Baťa Power.

Kromě toho zde bude k vidění i kolekce bot, které reprezentují průřez 125letou historií firmy Baťa včetně dílny Tomáše Bati s nářadím, které Baťa a jeho zaměstnanci skutečně používali.  

FINÁLE BAŤA YOUNG DESIGNERS’ CHALLENGE

Určitě bude stát za to sledovat finále Baťa Young Designers’ Challenge, soutěže, ve které se letos utkají studenti z České republiky, Itálie a Keni a jejímž zadáním jsou tenisky. Stejně jako v minulých ročnících, budou i v tom letošním vítězné boty sériově vyrobeny a prodávány ve vybraných prodejnách Baťa po celém světě. Soutěže, která na akci představí 10 finalistů, se zúčastnily stovky studentů. Vítěz bude vyhlášen 13. dubna.  

KREATIVNÍ DÍLNA

Po inspiraci výstavou si mohou návštěvníci kreativně dotvořit vlastní tenisky Tomy Takies v kreativní zóně přímo na místě.

Nebude chybět ani občerstvení ve food trucku přímo před Žofínem nebo strom přání.