Děs ve městě. Tak by se dalo nazvat pokračování seriálu, který od roku 1998, kdy vznikl, lámal rekordy sledovanosti. Takto dnes vypadají hlavní představitelky a Pan Božský.

Seriál Sex ve městě je americký televizní seriál, který se začal vysílat přesně před dvaceti leti a to 6. června 1998. Hlavní hrdinkou je chytrá, inteligentní, zvídavá, veselá, žádoucí, úspěšná novinářka Carrie Bradshaw v podání Sarah Jessica Parker.

Ona a její tři nejlepší kamarádky Kim Cattrall coby Samantha Jones, Kristin Davis jako Charlotte York a Cynthia Nixon, která ztvárnila na Mirandu Hobbes, prožívají životy úspěšných třicátnic. Společně podrobně zkoumají své sexuální a partnerské zážitky. Motto seriálu, kterým je uvozena každá epizoda, zní: „Carrie Bradshawová ví hodně o sexu a nebojí se zeptat.“

Fenomén, který se dočkal šesti sezon, posbíral desítky nejrůznějších ocenění, mezi nimi i šest prestižních Emmy a osm Zlatých glóbů.

Seriál představil hrdinky také ve filmovém zpracování. Třetího pokračování filmu Sex ve městě se ale fanoušci nedočkají, důvodem jsou znepřátelené vztahy mezi hlavní hrdinkou Sarah Jessicou Parkerovou a Kim Cattrallovou.