Slavní píšou Story! Exkluzivně pro vás… Dnes je na řadě známý režisér Filip Renč, který vypráví své storky ze života…

Konečně jsem v televizi objevil typ pořadu, který mně naprosto vyhovuje. Udělá ze mne klidného, rozjímajícího člověka, zavede mne do dalekých krajin,obsahově i výtvarně naplní mou duši. Má naprosto čistou, jednoduchou dějovou linku bez zbytečných zápletek, kliček a prostoduchých dialogů, a přitom vždy dospěje do úspěšného finále… do bohulibé katarze.

Je to naprosto osvobozující originální pořad hraničící s virtuální realitou. S realitou, ve které chceme být občas všichni nebo ji alespoň vnitřně prožít. 

Kdysi jsem býval pánem svého času – ale to je již mnoho měsíců nazpět – dnes o rytmu mého dne i noci rozhoduje BABY BOSS. Cílevědomý šéf naší domácnosti, jehož dokonalé rozvržení jednotlivých činností pro své dva podřízené má svou matematickou přesnost. Vždycky jsem miloval řád a pořádek.

Náš šéf je na nás milý, občas se krásně usměje, ale jinak pravidelně řve a rozdává nám s „parťákem“ úkol za úkolem. Naprosto nedbá občanského zákoníku a osmihodinové pracovní doby, na kterou máme nárok, o minimální mzdě ani nemluvě. Ale stejně pro něj pracujeme rádi. Dává nám totiž jasnou vizi do budoucnosti – NUDIT SE NEBUDEŠ.

Ale teď zpátky k mému oblíbenému pořadu. Jelikož nás šéf zaměstnává čtyřiadvacet hodin denně, je spánek velice vzácný. Jak ale v noci opět usnout, když nám boss každou chvilku vyčiní, že jsme ho přebalili pozdě, až z toho dostal škytavku, a že má opět dudlík zastrčený hluboko v zavinovačce…?

Jednoduše. Staňte se strojvedoucím ve vaší posteli a vaše lokomotiva vás doveze do říše snů. Je to úžasný program, úžasný nápad, oscarové téma!

Celonoční jízda vláčkem z pohledu strojvedoucího. Nikdo v kinematografii nic lepšího nevymyslel. Kéž bych to někdy režíroval! Minimální rozpočet, maximální úspěch, minimální nervy a konflikty s producentem. Prostě filmařský ráj.

Na jednom sportovním kanálu začíná po půlnoci NOČNÍ JÍZDA. Vlak se rozjede po neznámé koleji do neznámé země a jede a jede a jede a nic ho nezastaví. Vy ho virtuálně řídíte a užíváte si výlet. Výlet do klidu vaší duše, výlet do říše spánku, výlet do all inclusive. Během pár okamžiků zapomenete na bossovy nářky, na pobryndané dupačky, na ztracený dudlík. Zkrátka se ocitnete v kabině strojvedoucího a slyšíte jen houkání lokomotivy a šum svistu kolejí…

Více se dočtete v aktuálním vydání časopisu Story, které je právě na stáncích.