Stát se po padesátce znovu otcem, to není jen tak! Aby byl v kondici, zhubl Miroslav Etzler osmnáct kilo. Jak před časem přiznal, ve svém věku už spodobnou rolí nepočítal.

Už máte hotový pokojíček?
Pokojíček ještě hotový nemáme, i když dítě se nám má narodit už za týden. Samozřejmě už víme pohlaví, ale nechceme to nikomu říkat. Chceme toho našeho potomka chránit, aby se hned neobjevoval v médiích. Moc se na něj těšíme.

Jste pověrčiví ohledně koupi kočárku? Prý se má nechat stát v obchodě, dokud se miminko nenarodí.
Ano, jsme pověrčiví. A proto nám kočárek už stojí v pokoji!

S miminkem budete trávit léto doma?
Já si myslím, že pohled na výchovu dítěte je vždycky omezený tím, co od toho rodičovství lidé čekají – co se pro ně v životě změní. Až budou našemu potomkovi dva měsíce, tak už společně pojedeme do Ostravy, kde hraju na letní scéně Hamleta, a rozhodně to nebude naše poslední cesta. Ale ano, máte pravdu, na pořádnou zahraniční dovolenou si ještě chvilku počkáme.

To chápu. V létě vás čeká také zkoušení Trháku. Proč jste přijal roli v muzikálu?
Upřímně řečeno, muzikál nikdy nebyl žánrem, ve kterém bych chtěl účinkovat. Po výrazném naléhání jsem souhlasil, že vstoupím do televizní show Tvoje tvář má známý hlas, a během toho jsem si jednu věc uvědomil. Ať to dopadlo jakkoli, uvědomil jsem si, že je to strašně tvrdá práce. Kdybych si měl vybrat, kterou část divadelní tvorby mám nejradši, tak to bude opera. Já miluju operu.

Vaše maminka byla operní pěvkyně.
Jasně. Ale opera je pro mě emocionálně nejbohatší, co můžu v divadle vidět. Ten muzikál s tím má určitě mnohé společné. 

Celý rozhovor s Miroslavem Etzlerem najdete v aktuálním čísle časopisu Story.