Herečka Jana Paulová (63) si roky udržuje štíhlou postavu zdravou stravou a cvičením. V poslední době ale říká, že zvolnila.

V nové hře, kterou režírovala a ve které také hraje, je jednou ze zásadních postav také trenér z fitka. Ještě před rokem jsme si s Janou povídaly o zdravé stravě a její lásce k pohybu, letos přiznává, že svoji postavu už tolik neřeší. „Posilování ve fitku mi čím dál více přijde jako dělání zbytečných pohybů.“

Jaké máte plány do nového roku?
To jste začala strašně zeširoka, já totiž nikdy nic neplánuju. Žiju přítomností. Začátkem roku budu na Guadeloupe a budu si užívat. Tedy pokud zrovna nezačne soptit nějaká sopka. Plány? Kam mě zdraví pustí!

Dáváte si nějaká předsevzetí?
Ta už si dávno nedávám, protože vím, že bych nic takového nedodržela. Jsem schopná dokončit čtrnáctidenní dietu za čtrnáct minut.

To mě překvapuje, jste známá tím, jak jste na sebe přísná, co se týká zdravého stravování.
No, teď mám zrovna takové zimní období, kdy na sebe moc přísná nejsem. Budu se muset zase zklidnit a být trochu hodnější, zlobím. Ona se mi ta období přirozeně střídají. Když častěji hřeším, naštěstí mi po nějakém čase přestane chutnat a sama od sebe začnu jíst zdravěji.

S kým na ten nový rok vycestujete?
Se svou dcerou Anežkou, která mě vlastně tak trochu pozvala. Uděláme si dámskou jízdu. 

Celý rozhovor najdete v novém čísle Story, který je právě na stáncích.