Americká herečka Tori Spelling (45) oslavila půlkulatiny. Je otázkou, jestli se jako matka pěti dětí už vymanila z role zpovykané holky…

Být z rodiny multimiliardáře, to vás zaručeně rozmazlí. Tori Spelling by mohla vyprávět.

Americká herečka, dcera nejslavnějšího hollywoodského scenáristy a producenta, který se díky své práci dostal až do Guinnessovy knihy rekordů, se proslavila především jako Donna Martinová ze seriálu Beverly Hills 90210, který běžel celou dekádu i u nás a ovlivnil jednu generaci teenagerů, kteří se zhlédli v mladých a bohatých Američanech a jejich starostech dospívajících.

Jako dítě byla prý Tori plachá holčička, která se neustále schovávala za máminy sukně. V raném dětství napsala smutnou báseň a hru s názvem Kroky v písku o dívce, která jako teenager spáchala sebevraždu.

„Vždycky jsem byla dcerou svého otce – tvrdí Tori pyšně. „Svého otce jsem velmi milovala a na jeho názoru mi záleželo. Byl moc milý a vždycky mi říkal, že jsem krásná.“ Victoria Davey Spelling, jak se Tori Spelling jmenuje, pochází z Los Angeles, kde se narodila 16. května 1973. Její matka je Carole Jean Spelling zvaná Candy, slavného otce, producenta Aarona Spellinga, není třeba ani představovat. Tori má ještě mladšího bratra Randyho. Torin otec Aaron je považován za nejplodnějšího producenta Hollywoodu.

Nevyrovnané vztahy

V červenci 2004 se Tori provdala za herce Charlieho Shaniana. Ještě předtím chodila se svým hereckým kolegou z Beverly Hills 90210 Brianem Austinem Greenem nebo s Nickem Savalasem, synem Tellyho Savalase, známého detektiva Kojaka. Po rozchodu s ním Tori přiznala, jak s ním trpěla. Nick jí prý často říkal, že je velmi ošklivá. „Byla to noční můra,“ prohlásila později. Románek prožila i s hercem Vincentem Youngem. Ani její první manželství s Charliem ale nebylo příliš šťastné, od prosince 2005 žili odděleně poté, co se Tori zamilo- vala do ženatého herce Deana McDermotta. Manželství s Charliem skončilo v dubnu 2006 a už měsíc po rozvodu se Tori provdala za Dea- na při romantickém obřadu na soukromém ostrově na Fidži. S Deanem žije už dvanáct let v bouřlivém manželství a má s ním pět dětí. 

Celý text o herečce Tori Spelling si můžete přečíst ve Story č. 12.

Autor: Lída Palátová