Zahajovací ceremoniál zimních olympijských her 2014 v Soči se blíží. Devět velkých displejů odpočítává poslední dny, hodiny, minuty a vteřiny do jeho začátku 7. února 2014, kdy OMEGA znovu převezme úkoly a povinnosti oficiální olympijské časomíry. Stane se tak již po šestadvacáté. 

Součástí letošní olympijské kampaně u značky OMEGA je i speciální edice pánských a dámských hodinek SEAMASTER PLANET OCEAN SOCHI 2014. Každá varianta má počet kusů omezen na 2014.

Limitovaná edice OMEGA Seamaster Planet Ocean 37,5 mm SOCHI 2014 sdílí s větší variantou robustní pouzdro a všechny znaky profesionálních potápěčských hodinek. Přesto zde nalezneme několik odlišných prvků, které z nich dělají zásadní vzpomínku na olympijské hry v Soči.

Pouzdro s průměrem 37,5 mm má jednosměrnou lunetu z bílé keramiky s potápěčskou minutovou stupnicí. Identické značení prvních minut v modré a červené barvě doplnily barevné indexy šest a devět.

Tyto hodinky, s ideální velikostí pro ženy, mají broušené zadní dýnko nesoucí emblém olympijských her v Soči 2014. Po obvodu je gravírováno číslo kusu z limitované edice a Si14, značení křemíkové setrvačky.

Indexy na bíle lakovaném číselníku a ručky jsou vyplněny materiálem Super-LumiNova, který ve tmě svítí modře. Výjimkou je minutová ručka a tečka na lunetě, které svítí zeleně. To usnadňuje odečet uběhnutého času. Datum je na pozici třetí hodiny.

Uvnitř limitované série Seamaster Planet Ocean 37,5 mm SOCHI 2014 bije co-axiální kalibr 8520 vlastní konstrukce. Nemagnetický křemíkový vlásek a setrvačka jsou výjimečně odolné proti otřesům a dalším vnějším vlivům. Vodotěsnost je 600 m/2000 stop.

Na hodinky je poskytována čtyřletá záruka.

Foto: Archiv