Znáte dejvickou restauraci Argument? Od svého otevření v roce 2009 patří k vyhledávaným podnikům a dočkala se i pětihvězdičkového hodnocení v Mladé frontě Dnes nebo umístění na 14.-25. místě žebříčku Nejlepší restaurace v Česku podle Hospodářských novin. Bude se tu líbit i vám?
Interiér se vyznačuje čistými linkami a nenuceným pohodlím konce 30. let s citlivým dotykem moderny. Servírují tu moderní pokrmy výhradně z čerstvých surovin a kromě oceňované kuchyně je restaurace příátelská i díky příjemnému personálu, klidné zahrádce a neokázalé atmosféře, která ji odlišuje od mnoha jiných špičkových restaurací v Praze.
A na čem si tu pochutnáte? Během letních měsíců Argument nabízí obměněné menu s novými chutěmi i lehké pokrmy vhodné pro horké dny. Na své si přijdou příznivci mořských plodů, francouzských specialit, milovníci různých druhů masa i fanoušci asijských chuťových variací. Labužníky potěší například smažení hlemýždi v šafránové tempuře s wasabi majonézou, koriandrem a chilli nebo bruschetta s chobotnicí, zeleným chřestem, rajčaty a olivami kalamata.
Z hlavních chodů můžete nyní vybírat mezi konfitovaným králičím stehnem a pečeným králičím hřbetem s dijonskou omáčkou, pomalu pečenou roládou z jehněčí kýty s restovaným mangoldem a bramborovým suflé a ballotine z vykostěného kuřecího stehna plněným fáší s foie gras, parmazánovou kroketou a špenátovým pyré. Nezapomínají ani na oblíbené grilování – ve zdejší nabídce jde o novinku připravovanou na lávovém grilu, kterou je hovězí loupaná plec s bílým chřestem a holandskou omáčkou. Sladkou tečku v letním menu zajistí osvěžující mučenkové parfait s pomerančovým crème fraîche.
Tak dobrou chuť!
Foto: Archiv