Herečka Daniela Šinkorová (41), která zazářila v seriálech Gympl nebo Ordinace v růžové zahradě, se stejně suverénně jako před kamerou pohybuje i v kuchyni. Důkazem budiž třeba mořský vlk v bramborové krustě doplněný rafinovanou zeleninovou přílohou.

Budete potřebovat: mořský vlk, vykuchaný a očištěný; brambory, nakrájené na tenké plátky; cuketa, mrkev a cibule, pokrájené na úzké proužky; olivový olej, sůl, pepř

Jak na to:

Rybu osolte, zakápněte olejem a pokryjte ji plátky brambor. Dochuťte solí a pokapejte olejem. Pečte v troubě rozehřáté na 220ºC asi 12 minut. Brambůrky by měly na okrajích začít hnědnout, nesmí zůstat syrové! Podávejte se zeleninovými tagliatelle.

Ty připravíte tak, že pokrájenou zeleninu na tenké plátky (výborně to jde škrabkou nebo mandolínou) osmahnete na rozpáleném oleji asi dvě až tři minuty, aby byla na skus. Dochuťte pepřem a solí.

Foto: Herminapress.cz