Herečka Alice Bendová (40) sice na českou klasiku nedá dopustit, stejně tak si ale ráda pochutná na exotické kuchyni, kterou také ráda připravuje. Oblíbila si například thajské kari.

Budete potřebovat: krevety, plechovka kokosového mléka, citrónová tráva, bambusové výhonky, mangold, rajčata, žampióny, rybí omáčka, zelená kari pasta, koriandr, černý sezam, thajská bazalka, palmový cukr, sůl, pepř, jasmínová rýže

Jak na to: Ve woku rozpalte olej. Přidejte kari pastu, kterou nechte rozvonět a vhoďte krevety. Až zrůžoví, přidejte bambusové výhonky, citrónovou trávu a mléko. Chvíli povařte. Dochuťte cukrem, rybí omáčkou a přidejte sezamové semínko. Ke konci vaření přimíchejte pokrájený mangold, rajčata a žampiony. Vařte už jen krátce, zelenina by měla zůstat křupavá. Nakonec přisypte lístky thajské bazalky a koriandr. Podávejte s rýží. Tu před přípravou důkladně propláchněte ve vlažné vodě. Dejte do hrnce a k 1 dílu rýže přilijte 1,5 dílu studené vody. Duste pod pokličkou asi 15 minut. Rýží promíchejte a nechte v hrnci ještě pár minut dojít.

Foto: Herminapress.cz