Herečka Ivana Andrlová (54) se umí otáčet nejen před kamerou, ale i v kuchyni. Vaří ráda, hlavně pro svou rodinu a přátele, které vždy překvapí nějakým neotřelým receptem. Třeba kuřecí roládou, kterou ozvláštnila ingrediencemi, jež jí vždy připomenou léto.
Budete potřebovat: 4 kuřecí prsa, 4 lžíce bazalkového pesta, 4 plátky anglické slaniny nebo prosciutta, 70g na kostičky nakrájené slaniny nebo pancetty, 4 sušená rajčata, olivový olej, sůl, pepř, pečivo nebo salát k podávání
Jak na to: Maso nařízneme a nejlépe přes potravinovou fólii opatrně rozklepeme. Potřeme bazalkovým pestem a poklademe slaninou a pokrájenými rajčaty. Zarolujeme a zpevníme párátky, aby se při pečení nerozpadla.
Závitky zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladu. Rozpálíme olej, na kterém závitky opečeme ze všech stran. Přendáme je do zapékací mísy, v níž jsme chvíli předtím vypekli slaninu pokrájenou na kostičky. Společně dáme pod gril nebo do trouby vyhřáté na 180 stupňů a zhruba 10 minut grilujeme.
Hotové roládky krájíme šikmo a podáváme jako teplý předkrm s pečivem. Po vychladnutí je můžeme použít také do směsi listových salátů se zálivkou, kterou máme rádi.
Foto: Herminapress.cz