Moderátor pořadu FTV Prima Máme rádi Česko, Libor Bouček, se v jídle příliš nežinýruje a ochutnává, co může. Se svými zkušenostmi ze světa gastronomie se nám svěřil na kurzu vaření s časopisem Gurmet ve studiu Ola Kala.

Vaříte si anebo se raději najíte venku? Obojí. Praha se za poslední čtyři roky, asi i díky gastronomickým pořadům v televizi, výrazně zlepšila. Teď se mi konečně podařilo zařídit si kuchyň podle svých představ, takže už mohu začít zase vařit.

Jste vybíravý anebo sníte všechno? Dá se říci, že sním úplně všechno. Dokonce jsem se díky Zdeňkovi Pohlreichovi zbavil alergie na vařená vejce. Snažím se vždy ochutnávat co nejvíc, zvlášť když cestuji. Teď se těším na Mauricius, kde určitě vyzkouším lokální speciality.

Co byste nikdy neochutnal? Taková věc asi neexistuje. Pamatuji si, že jsem se v Rumunsku setkal s masem pro našince velmi zvláštního původu a ochutnal jsem.

Takže byste si dal třeba i červy? Ty už jsem měl, je to výborná proteinová záležitost! Nemá to ani špatnou chuť, nepříjemný je spíš ten zrakový vjem. Ne, že bych tuhle kuchyni vyhledával, ale sníst se to dá.

Už jste někdy sbalil ženu jak se říká na kus žvance? Ne, nikdy. Myslím si, že ženy jsou mnohem sofistikovanější a kus žvance je v dnešní době už příliš neoslní. Ale určitě jsou rády, když jim muž uvaří.

Kterou kuchyni máte nejraději? Dobrá je poctivá italská, čímž samozřejmě nemyslím české pizzerie. Výborná je také francouzská, mám totiž rád, když se spotřebuje vše a nic se nevyhodí.

_VLK8037

Foto: Vladan Krumpl