Známá zpěvačka a jídlo jsou prý nejlepší kamarádi, Marta totiž moc ráda jí. Ovšem pokrm musí být dobře uvařený a chutný, stejně jako její oblíbená domácí bramboračka. Polévka je zkrátka grunt!

Co budete potřebovat:

2 mrkve, 1 petržel, kus celeru, 5 brambor, hříbky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 vejce, majoránka

Jak na to:

Zeleninu osmažte na kousku másla a zalijte vodou. Přihoďte na kostky nakrájené brambory, osolte, opepřete a přidejte hříbky. Z másla a hladké mouky udělejte jíšku a pomalu ji vmíchejte. V hrnečku připravte z másla, vejce a mouky hustší směs a lžičkou vykrajujete noky a dávejte je do polévky. Aby se těsto nelepilo, namočte lžičku vždy nejprve do studené vody. Nakonec ochuťte spoustou majoránky.

Foto: Lenka Hatašová