Talentovaní kuchaři a cukráři soutěžili v kontinentálním semifinále Global Chefs Challenge Europe. Mezi cukráři se blýsknul Lukáš Skála z pražského hotelu InterContinental a zařadil se mezi sedm nejlepších kuchařů světa.

Více než 40 šéfkuchařů z nejvyhlášenějších hotelů a restaurací ČR přijalo pozvání společnosti Nespresso, výrobce prémiových porcovaných káv, a Nestlé Professional na cestu za inspirativní gastronomií. 

Global Chefs Challenge je světová soutěž šéfkuchařů, pořádaná Světovou asociací šéfkuchařů WACS, která zastupuje více než 10 milionů profesionálních kuchařů. Během čtyř ročníků získala značnou popularitu mezi profesionálními odborníky po celém světě. Do soutěže jsou zapojeni senioři i junioři z 90 členských zemí. Letos se poprvé zúčastnili i cukráři, kteří se utkali v soutěži Global Pastry Chefs Challenge. O postup do finálového kola, které se uskuteční v červnu 2014 v norském Stavangeru, bojovali v Budapešti za ČR Radek David, šéfkuchař z restaurace La Veranda a Babičina zahrádka, Lukáš Skála, cukrář z hotelu InterContinental, a Pavel Buchwaldek, kuchař junior z hotelu Alcron.

Lukáš Skála a jeho vítězný desert

Cukrář Lukáš Skála bude Česko reprezentovat ve finálovém kole v norském Stavangeru. Česká výprava se stala nejúspěšnějším týmem semifinálového kola, kromě prvenství získala navíc ještě třetí místo v kategorii juniorů (Pavel Buchwaldek). Značky Nespresso a Nestlé Professional byly partnery českého týmu a plně jej podporovaly po celou dobu. Soutěžící museli při přípravě receptů použít mimo jiné kávu Nespresso. Nespresso do vysoké gastronomie patří. Můžeme se pyšnit tím, že restaurace, s nimiž na celém světě spolupracujeme, mají dohromady 750 michelinských hvězd,“ říká Tomáš Novák, obchodní manager společnosti.

Foto: Archiv