Není nad to si pořádně zamlsat a obzvlášť v neděli! Zkuste si doma připravit vynikající francouzský dezert. Svůj oblíbený recept nám prozradila zpěvačka a moderátorka, Gábina Partyšová. Dobrou chuť!

Co budete potřebovat:

1 vanilkový lusk, 600 ml smetany, 150 g cukru, 6 žloutků, třtinový cukr podle chuti (5 porcí)

Jak na to:

Žloutky utřeme s cukrem, vanilku rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Po vychladnutí vyndáme vanilku, smetanu vmícháme do utřených žloutků (pozor, nesmí se vytvořit pěna!) a nalijeme do mělkých zapékacích misek. Pečeme v troubě předehřáté na 100 °C asi hodinu. Krém nesmí být tekutý, ale ani úplně tuhý. Poté ho necháme v lednici vychladnout a ztuhnout. Před podáváním Crème brûlée posypeme lehce cukrem, nejlépe třtinovým, a opálíme, aby znikla karamelová krusta. Ta se vytvoří buď pomocí cukrářské plynové pistole, nebo hodně rozpáleným grilem v troubě.

Foto: Lenka Hatašová