Když na to přijde, poradí si moderní pětibojař a úspěšný olympionik David Svoboda (29) i v kuchyni. Dává přednost jednodušším receptům, které nezaberou moc času, což ale neznamená, že by se odbýval. Důkazem je třeba nadívané kuřátko, kterým se blýsknul.

Budete potřebovat: 4 kuřátka, 2 starší rohlíky, 100 ml mléka, 2 vejce, máslo, sůl, pepř, muškátový oříšek, hladkolistá petržel, rozmarýn, šťouchané brambory, zeleninový salát k podávání

Jak na to: Nejdříve si připravíme nádivku. Nakrájíme rohlíky, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nakrájenou petržel, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek, případně dochutíme pepřem.

Kuřátka omyjeme, osušíme a osolíme zevnitř i zvenku. Naplníme nádivkou. Vložíme je do pekáče, který jsme vymazali máslem, obložíme snítkami rozmarýnu, poklademe kousky másla a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme zhruba hodinu podle velikosti kuřátek.

Podáváme nejlépe se šťouchanými bramborami, případně bramborovou kaší a míchaným listovým zeleninovým salátem s rajčaty.

Foto: Herminapress.cz