Přijměte pozvánku do nedávno otevřené restaurace na pražském Ovocném trhu (v Pánské pasáži). Tahle restaurace je věrná svému názvu – Kobe je totiž značkou kvality…

Kobe je název pro maso, které je odborníky považováno za nejlepší a nejkvalitnější na světě. Toto maso pochází ze speciálního japonského plemene Wagyu, jehož specifický chov je znám již od roku 1890. Jeho světová výjimečnost spočívá v tom, že se chovným býčkům dostává té nejlepší a nejšpičkovější péče, kterou by jim mohl závidět leckterý lidský smrtelník. Býci jsou napájeni pivem a japonským vínem saké, každý býk prý dostává i svou pravidelnou masáž a k pastvě jim hraje hudba. Pro tento typ masa je velmi typické mramorování tvořené tukem. Právě charakteristické bílé tukové nitky prostupující celou strukturou masa Kobe jej odlišují od jiného skotu ihned na první pohled. Z Japonska se běžně nevyváží, ale za stejných podmínek se chová také v Americe. Tohle maso se hodí k přípravě všech pokrmů, ale nejlépe si tento typ speciálního masa vychutnáte v podobě steaku tak, jak ho připravuje zdejší šéfkuchař Jaroslav Křenek.

Mix Grill_KOBE

Všechny chutě Kobe Zdejší gastronomie spojuje především chutě Asie (zajít sem můžete také na ryby, plody moře či skvělé sushi) a Jižní Ameriky, pro kterou jsou masa z grilu typická. Tohle spojení se může zdát sice trochu nezvyklé, ale jde o moderní trend, protože z takové nabídky si v restauraci vybere opravdu každý. A musím přiznat, že steak z masa kobe je opravdu to nejlepší, co jsem kdy z „hovězího“ ochutnala. Za kvalitu se ovšem platí, cena za kilogram tohoto masa se pohybuje v tisícových částkách. Vyzkoušet je alespoň jednou vám však vřele doporučuji. Nadšeni jsme při zdejší návštěvě byli ostatně z každé položky degustačního menu, včetně skvělých domácích dezertů. Restaurace Kobe v pražské Pánské pasáži vás navíc potěší i decentně laděným interiérem, příjemnou hudbou a oproti její „sestře“ z nedalekého Václavského náměstí, zde najdete daleko klidnější místo pro romantické i pracovní posezení.

Interiér KOBE Ovocný trh_1

Silvestrovská pozvánka Na poslední den roku v obou restauracích Kobe hosty uvítají speciálním sedmichodovým silvestrovským menu. Můžete se těšit na delikátní steaky, plody moře a další delikatesy. Cena za menu na osobu je 2800 Kč.

Welcome drink

  1.  Carpaccio z chobotnice dušené v bílem víně, salsa z pečené jarní cibulky a pražených mandlí, olivy, trhaný salát

  2. Sashimi Kobe - plátky hovězího masa Kobe zprudka pečené na pánvi, sypané jarní cibulkou

  3. Smažená líčka - z mořského ďasa v sezamové tempuře, zeleninky  v sójové omáčce, wasabi pyré, omáčka ze šalotky a rýžového cesta

  4. Filátko z ružové pražmy, minibramburky, kapary, olivy, domáci salsa

  5. Chobotnice s bylinkami a bílým vínem, s pikantní tomatovou omáčkou a domácím bramborovým chlebem

  6. Grilovaný steak z nízkeho roštence Kobe, chov Waqyu, restované fazolky s tomaty, jemná krémová omáčka ze smržu

  7. Nugátový dortík s pistáciovou omáčkou

Tak dobrou chuť!

Foto: Archiv