více >>

Máte mlsné jazýčky? Pak nesmíte 23.–25. 5. chybět na již 8. ročníku třídenního svátku jídla v Královské zahradě Pražského hradu.

Slavný Prague Food Festival nabídne i letos skvělé delikatesy, nápoje a hlavně pokrmy od nejlepších šéfkuchařů ze špičkových podniků a poprvé i regionální TOP restaurace z Maurerova výběru Grand Restaurant 2014.

Mimo jiné doporučujeme vaší pozornosti unikátní „Badoit Fine Dining“. U společného dlouhého stolu ochutnáte menu od šéfkuchařů oceněných michelinskou hvězdou či anketou Grand Restaurant. Budou se podávat tříchodová menu v úvodu s amuse-bouche, vše snoubeno s luxusními alko i nealkoholickými nápoji a profesionální obsluhou. Vařit bude vítěz Badoit Grand Chef 2014 Jan Štěrba, vítězové Grand Restaurant 2013 Petr Fučík, Grand Restaurant 2012 Pavel Sapík, Grand Restaurant 2005 Michal Göth, michelinští chefové Oldřich Sahajdák, Roman Paulus, Riccardo Lucque (držitel Michelin Bib Gourmand) a dle průzkumu agentury Market Research Think – nejpopulárnější šéfkuchař české veřejnosti Zdeněk Pohlreich.

Pro malé festivalové návštěvníky je připraven dětský koutek s programem. Přímo na místě mohou sepsat svůj příběh o dobrém skutku, který vykonali. Pak budou tak zařazeny do projektu, který již desátým rokem oceňuje mladé hrdiny.

Nejen rodiče pak jistě zaujme projekt „Ideální školní jídelna“ – 5x denně proběhnou diskuze s odborníky na téma zdravá výživa s interaktivními workshopy a souvisejícími degustacemi. Vystoupí např. Monika Urbanová a Blanka Turturro ze Slow Food Prague (iniciátorky projektu "Jídelna snů"), Margit Slimáková (autorka "Zdravého talíře" a Skutečně zdravá škola), Tom Václavík z Greenmarketingu, který se dlouhodobě zabývá osvětou ve stravování nebo Petr Tláskal a Jana Dostálová (předseda a místopředsedkyně Společnosti pro výživu).

Předprodej vstupenek najdete na www.praguefoodfestival.cz, ale zakoupit si je můžete samozřejmě i na místě.

Foto: Archiv