více >>

S podzimem obohacuje restaurace CottoCrudo v pražském hotelu Four Seasons nabídku o nové pokrmy, vrátilo se speciální obědové menu a „zavařit“ si  sem opět přijel i michelinský šéfkuchař Vito Mollica…

CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Vkusná restaurace nedaleko Karlova mostu láká na tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně připravované šéfkuchařem Richardem Fuchsem a jeho týmem. Na podzimní období připravili novinky, jež potěší jak všechny milovníky lahodných pokrmů, kteří rádi při jídle relaxují, tak i pracovně vytížené manažery, kteří sem mohou pozvat své obchodní partnery. Od září opět funguje oblíbené speciální obědové menu, které bylo v průběhu letních měsíců nahrazeno sezonní nabídkou.

Straccetti s mořskými plody, San Marzano rajčaty a bazalkou

Pokud si myslíte, že pojíst v CottoCrudo je nad vaše finanční možnosti, vydejte se sem mezi 12 a 15 hodinou. Za 390 Kč máte k dispozici výběr dvou chodů z nabídky předkrmů, hlavních jídel a dezertu, kompletní tříchodové menu si můžete dopřát za 490 Kč. A až ochutnáte místní dobroty ve zdejším příjemném prostředí, stanou se z vás možná pravidelní hosté. Italská kuchyně Richarda Fuchse je vlídně nakloněna nejrůznějším chuťovým variacím a vaši přízeň si vskutku zaslouží. Richard si zakládá na kvalitě surovin a jejich čerstvosti a každý týden zařazuje do obědového menu těstoviny a nějaký druh masa, což je prý mezi hosty nejoblíbenější spojení. Tým restaurace připravil na podzim nové variace pokrmů, které nyní těší chuťové pohárky všech milovníků skvělého jídla. Širokou nabídku italských a středomořských pokrmů navíc v říjnu doplnilo menu s bílými lanýži z Piedmontu.

Dušené králičí stehno v aceto balsamico, lardo a rozmarýn

Vito Mollica se vrátil do Prahy Na pozvání šéfkuchaře Richarda Fuchse přijel do Prahy Vito Mollica, michelinskou hvězdou oceněný šéfkuchař restaurace Il Palagio v hotelu Four Seasons ve Florencii. Vito vedl restauraci pražského hotelu Four Seasons od jejího otevření v roce 2001 do roku 2007. V rámci své návštěvy se Vito připojí k Richardu Fuchsovi a společně budou pro hosty připravovat nezapomenutelné chuťové zážitky. Jejich menu bude zahrnovat nejoblíbenější pokrmy z let, kdy spolu s Fuchsem vařili, včetně nových jídel. Poslední den, kdy bude Vito v CottoCrudo vařit, je pátek 8. listopadu, takže pokud to ještě stihnete, určitě přijďte ochutnat!

Vito Mollica

Pokud zvolíte Vitovu a Richardovu nabídku, můžete se těšit na následující sestavu: Toskánská ribollita (hustá polévka s luštěninami a olivovým oeljem), Cavatelli cacio e pepe, marinované krevety a kalamáry (za tento pokrm získal Vito Mollica italské ocenění za Jídlo roku 2012), dále Pečené šumavské jehněčí s artyčoky a mátová krusta s olivami a Amedei čokoládové lingotto s Bronte pistáciemi (ikonická čokoláda ve spojení s nejlepšími pistáciemi ze sicilské oblasti Bronte). Každý chod je doprovázen vybranými víny: k těstovinám s mořskými plody je to Chardonnay Elioro z Piemontu, k jehněčímu skvostná Barbera d´Alba rovněž z Piemontu a k dezertu pak božské francouzské dezertní víno Sauternes.

Amedei čokoládové Lingottto s Bronte pistáciemi

P.S.: Vito Mollica na svůj pražský pobyt stále vzpomíná, v Praze se mu narodily i obě děti. Ve Florencii, kde drží v restaurantu Il Palagio michelinskou hvězdu, zaměstnává dva české kuchaře a do menu občas zařazuje i české pokrmy, například gulášovou polévku či kachnu se zelím a bramborovými knedlíky.

Foto: Archiv