Herečka a moderátorka Mahulena Bočanová (46) jeden čas žila na slunném Kypru. Právě tam poprvé ochutnala grilovaný sýr halloumi, který s oblibou připravuje i rodině a přátelům.
Budete potřebovat: sýr halloumi, olivový olej, med, vodní meloun
Jak na to: Rozpalte gril a potřete ho olejem. Sýr nakrájejte na plátky tlusté asi jako palec. Ogrilujte je z každé strany jednu až dvě minuty. "Řekové ho jedí zakápnutý medem a podávají ho s kousky melounu, ale záleží na chuti každého z nás. Někdo si ho raději dá se zeleninovým salátem. Každopádně je to výborné!" říká Mahulena, která si na zahradu pořídila nový grill, a tak si oblíbenou pochoutku může dávat tak často, jak jen chce.
Kde ho koupit? Tradiční kyperský sýr, který se vyrábí z ovčího, kozího nebo kravského mléka, seženete v obchodě s řeckými speciality nebo v dobře zásobených supermarketech.
Foto: Herminapress.cz