Sezona barbecue je sice ještě daleko, ale existuje místo, kde se můžete gastronomicky vyřádit i teď, v únoru. V pražské Vězeňské ulici jsme objevili novou restauraci Katr, ve které můžete sami grilovat přímo na stole. Zkrátka ideální místo pro malé i velké gurmány!

Učaroval nám především originální koncept, kvalitní suroviny a design interiéru. Přímo ve stolech jsou zabudovány unikátní kulaté grily, na kterých si jídlo sami připravíte. V nabídce jsou různé druhy masa od hovězí nebo jehněčí svíčkové, přes panenku, krkovici a kuřecí po francouzskou kachnu či domácí klobásky. Vše v biokvalitě. Pokud budete mít chuť na něco lehčího, můžete vybírat z několika druhů čerstvých ryb. Grilované jídlo můžete podle chuti doladit jednou ze tří druhů omáček, přikusovat k němu zeleninu a všechno zapít říznou tankovou plzní nebo výtečným vínem z Moravy, Itálie, Francie či Německa.

Nad každým stolkem s grilem visí jakýsi ,chobot‘, tedy designově vyřešená digestoř, takže není cítit žádný kouř – jen fantastická vůně grilovaného masa a ryb. A pokud byste neměli na grilování náladu, můžete se posadit do druhé části restaurace a nechat si doporučit jednu z místních specialit. Mimochodem díky originálně pojatému interiéru můžete mistry kuchaře sledovat v akci.  Restaurace Katr má v nabídce také snídaňové a polední menu za velmi příjemné ceny.

My dáváme restauraci Katr pět hvězdiček: za nápad, čistotu, kvalitu, vstřícnost a úžasný gastronomický zážitek!

Foto: Archiv