Mladý hudebník sám o sobě říká, že je gurmán a ještě k tomu rozmazlený. Dýni hokaido umí připravit na nespočet způsobů a tak vás jistě nepřekvapí, že mu lidé říkají Lukajdo Hokaido. Vyzkoušejte jeho jehněčí specialitu, která určitě polechtá i vaše chuťové pohárky…  

Co budete potřebovat:

Jehněčí kotlety (krkovice nebo kýta), dýně hokaido, 2 mrkve, čerstvý rozmarýn, 1 palice česneku, 2 cibule, víno, rýže nebo kuskus

Jak na to:

Maso den předem naložte do keramického hrnce do olivového oleje, nakrajené cibule, česneku na plátky a rozmarýnu. Zakryjte a nechte v chladu. Druhý den 2 hodiny před pečením aklimatizujte na teplotu v místnosti a pečte 2 hodiny. Průběžně podlévejte vínem (červené nebo bílé, dle chuti) a vodou. Pak na další 2 hodiny pečení přidejte hokaido nakrájenou na kostky (nemusí se loupat) a mrkev na kolečka. Průběžně míchejte a přelévejte výpekem. Maso podávejte velmi teplé, ideálně nahřejte talíře. Dozdobte čerstvým rozmarýnem.

Foto: Lenka Hatašová