Tak trochu po vzoru tuzemského Grand Restaurant Festivalu probíhá od 15. ledna do 16. února Zimní festival jídla na Slovensku. Účastní se ho vybrané TOP restaurace z gastronomického průvodce Gurmán na Slovensku.
Běžným milovníkům dobrého jídla nabízí možnost za symbolickou cenu (od 9 do 23 eur) ochutnat jídla v restauracích, které jsou pro ně z finančních důvodů nedostupné.
Festivalové menu je přichystáno ve třech kategoriích:
Špecialita šéfkuchára – mistrovské dílo šéfkuchaře dotyčné restaurace Chute regiónov – jídla připravená z lokálních a sezonních surovin v oblasti, kde se restaurace nachází Recepty našich mám – jídla podle rodinných receptů s dlouholetou tradicí
Chystáte se v termínu konání Zimního festivalu jídla na Slovensko? Pak navštivte některou z těchto restaurací:
Bratislavský kraj Altitude restaurant, Bratislava Brasserie Anjou, Hotel Sheraton, Bratislava Brasserie La Marine, Bratislava CUBES, Hotel Aston, Bratislava FOU ZOO, Bratislava Hotel Zochova chata, Modra LEMONTREE, Bratislava Mlyn 108, Modra MOODS - wine food joy, Bratislava Pavúk - wine restaurant, Modra Traja Mušketieri, Bratislava Zorno, Lozorno Zylinder cafe & restaurant, Bratislava
Trnavský kraj Castel Pension & Restaurant, Mierovo Elizabeth caffe & restaurant, Piešťany Taky's, Hotel Galanta
Trenčiansky kraj Reštaurácia Pri Synagóge, Trenčín
Nitriansky kraj Afrodita, Chateau Čereňany Hotel Zlatý Kľúčik, Nitra
Žilinský kraj Hotel Dubná skala, Žilina Hotel Tri studničky, Demänovská Dolina - Jasná
Banskobystrický kraj Angels restaurant and bar, Banská Bystrica
Prešovský kraj Culinarium, Starý Smokovec Fortum Sabbathae, Penzión Fortuna, Poprad-Spišská Sobota Gašperov mlyn, Batizovce Wellness hotel Borovica, Štrbské Pleso
Košický kraj Allegro, Hotel Bristol, Košice CAMELOT steak restaurant, Košice Dália Restaurant, Eco friendly hotel Dália, Košice Maratón, Hotel Maratón, Košice Nostalgie, Spišská Nová Ves Reštaurácia a penzión Baránok, Košice VILLA REGIA restaurant & penzion, Košice
Foto: www.slovakia.travel