Představujeme vám pražskou restauraci Degustation Bohême Bourgeoise, která je natolik výjimečná, že jako jedna z mála z České republiky dostala michelinskou hvězdu.

Moderní gastronomie se nese ve stylu „malých degustačních porcí vysoce kvalitního jídla“, to se totiž v prvotřídní restauraci stává uměleckým zážitkem, který si máte dokonale vychutnat a odcházet spíš roztoužení, než přejedení. A přesně takový zážitek vás čeká při návštěvě pražské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která prošla řadou kontrol (veřejných i tajných) michelinských inspektorů a letos obhájila držení michelinské hvězdy z loňského roku. Tento podnik si ji však zaslouží už proto, že byl v roce 2006 prvním svého druhu v ČR. Degustační restaurace má totiž řadu specifik, mezi něž patří především absence klasického jídelního lístku. Hosté mohou vybírat sice pouze ze dvou, avšak do detailu propracovaných degustačních menu:

Dégustation Bohême Bourgeoise – je šestichodové české menu inspirované školou uznávané autorky kuchařek z přelomu 19. a 20. století Marie B. Svobodové.

Dégustation du Chef  – je české menu rozšířené o dalších pět chodů podle šéfkuchaře.

 

Oldřich Sahajdák

 

Čerstvost nade vše Zdejší šéfkuchař Oldřich Sahajdák se specializuje na tuzemskou kuchyni připravovanou z prvotřídních sezonních a lokálních surovin. Každý den proto jezdí kuchaři vybírat a nakupovat čerstvé suroviny na trhy a farmy po celé republice. Čerstvá surovina je pro přípravu pokrmů v této restauraci klíčová. Oldřich Sahajdák při vymýšlení a přípravě jídel využívá nejmodernější kuchařské techniky a trendy. A aby byla harmonie chutí a celkový zážitek dokonalý, snoubí se pokrmy obou menu pod dohledem hlavního sommeliera Romana Novotného s nápoji, především s vínem, ale i pivem a ovocnými nebo zeleninovými šťávami.

Koncert pro gurmány Pokud jste vysokou gastronomii opravdu dosud neochutnali, určitě to udělejte! Možná se podivíte, až dostanete porce skutečně jen degustační a než stačíte jídlo pořádně ochutnat, již máte talíř prázdný. Ale berte to tak, že jde o výjimečnou příležitost a prožíváte něco mimořádného. Koneckonců chodů vás čeká mnoho a navíc v úvodu „sousto na pobavení úst“, tzv. amuse-bouche, takže hladoví neodejdete.

Foto: Archiv