Vyzkoušejte zimní pokrm z Japonska, zvaný sukijaki, tedy kotlík se zeleninou a masem v omáčce. Tradičně se vaří přímo na stole na vařiči během povídání či popíjení a navozuje pocit sounáležitosti s rodinou. 

Co budete potřebovat:

Křehké hovězí maso nakrájené na tenké plátky, olej, čínské zelí, houba shiitake nebo hlíva ústřičná, mrkev, japonské tofu, cibule a omáčka Sukijaki (množství podle počtu osob)

Jak na to:

V hlubší pánvi opečeme na oleji hovězí maso, nakrájené na tenké plátky. Vedle naskládáme na větší kousky nasekané čínské zelí, houby shiitake nebo hlívu ústřičnou, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli, japonské tofu a zalijeme omáčkou Sukijaki. Vaříme 15 minut a podáváme nejlépe s dušenou rýží.

Foto: Vladan Krumpl